CHP'li Öztunç: 'Eğer gerekirse 10 binleri o santralin önüne yığarım'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 'Bizim bir derdimiz var. Afşin Elbistan Termik Santrali filtreli olsun, dünya standartlarında olsun ve hava kirlenmesin.' dedi.

Öztunç, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki parti binası önünde düzenlediği basın açıklamasında, kendisinin de bir işçi çocuğu olduğunu söyledi.

'İşçi çocuğuyum'

Öztunç: “Ben sermayeye düşman değilim. Ben işçinin çalışmasını isteyen birisiyim. Bir işçi çocuğuyum, işçi işsiz kalsın istemem. İşçiye karşı değilim. Enerji üretilsin, enerji üretimine karşı değilim. Bir gerçek var; enerji üretesin diye Afşin-Elbistan Termik Santrali'ni sana verdik, al burayı yılda 300-350 milyon daha fazla para kazan ama bir kısmıyla da bir defaya mahsus filtre tak denilse yapılmaz mı, yapılır kar çünkü. Maalesef bunu anlatamadık.” Dedi.

İşçilerin çalışmasının veya enerji üretiminin karşısında olmadığını aktaran Öztunç, enerji üretiminin temiz havada yapılması gerektiğini dile getirdi.

Eğer gerekirse 10 binleri o santralin önüne yığarım’

Öztunç: “Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil ki. Bağcıyı dövmek istesek başka şeyler yaparız, biz üzüm yemek istiyoruz. Bunun üzerine arkadaşlarımızla konuştuk dedik ki; Elbistan'da gidelim açıklamamızı uyarı açıklaması olarak yapalım. Bugün biz burada 8-10 kişi açıklama yapacaktık, sizler gelmişsiniz ama sanmasınlar ki bu kadar; eğer gerekirse 10 binleri o santralin önüne yığarım. Onlar bu santrali filtresiz çalıştırmamaya devam ederlerse, bu havayı, bu toprakları kirletmeye devam ederlerse binleri oraya yığarım ve başka açıklamalar da yaparım. Bazı ahlaksızlıkları da önümüzdeki hafta Meclis'te açıklayacağım zaten, hiç olmayacak işler yapıyorlar. Bizim bir derdimiz var; Afşin-Elbistan Termik Santrali filtreli olsun, dünya standartlarında olsun ve hava kirlenmesin çocuklarımız temiz yaşasın. Önümüzdeki günlerde Greenpeace dünya örgütü bir açıklama yapacak, dünyanın en kirli şehrinin Elbistan olduğu yönünde.” Dedi.

Öztunç, amaçlarının "üzüm yemek" olduğunun altını çizerek, "Bizim bir derdimiz var. Afşin Elbistan Termik Santrali filtreli olsun, dünya standartlarında olsun ve hava kirlenmesin. Çocuklarımız temiz havada yaşasınlar." diye konuştu.

TBMM'de konuyla ilgili gerekli girişimleri yaptığını hatırlatan Öztunç, konuyu tekrar dile getireceğini sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme