ÇİMMAKDER'den 2 bin kişilik aşure etkinliği

Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Mağdur Olan Aileleri Koruma Derneği (ÇİMMAKDER) muharrem ayı nedeniyle 2 bin kişiye aşure dağıttı.

Dernek binası önünde düzenlenen programa Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Kahramanmaraş Balıkçılık Derneği Başkanı İbrahim Sarı, Geleneksek Türk Okçuluğu Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Mengür, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Bir çocuğun babasını görmemesi de istismardır”

Dernek hakkında kısa açıklama yapan ÇİMMAKDER Genel başkanı Orhan Özorman,“Avrupa'da alınan çocuklarımız üzerine çalışmalar yapmaktayız. Bizzat kendi çocuklarım da elinden alındı 7 yıldır görmüyorum nerede olduklarını bilmiyorum, seslerini duymuyorum. Almanya devleti kanun mevzuatlarına uydurarak çocuklarımızı elimizden alıyor. Bizlerde bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sadece bayanlar değil, çocuklar da mağdur oluyor. Neden mi, bir çocuğun babasını görmemesi de istismardır. Bizim buradaki ana gayemiz Türk adetlerine ve ölçülerine göre Türk aile yapısının birliğini tekrardan bir araya getirmek.” dedi.

“Sosyal alanda yardım yapıyoruz”

ÇİMMAKDER genel sekreteri Adil Çapar ise, “Sosyal alanda yardım etmek adına yani ayakkabı yardımı insanlara maddi manevi olarak yardımları yaparak faaliyet gösteriyoruz. Bunları ise Onikişubat ilçe milli eğitim müdürlüğü ile birlikte yapıyoruz.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme