Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanın en büyük 10 ekonomisi hedefine artık daha yakınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis Yukarı Afrin Barajı ve İçme Suyu İsale Hattı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 'Salgınla birlikte ortaya çıkan küresel kriz, ülkemizin önünde ne kadar büyük fırsatlar bulunduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ulaşmaya artık çok daha yakınız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nden Kilis Yukarı Afrin Barajı ve İçme Suyu İsale Hattı Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgınla birlikte ortaya çıkan küresel kriz, ülkemizin önünde ne kadar büyük fırsatlar bulunduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ulaşmaya artık çok daha yakınız. Konjonktürel sıkıntıları yakında geride bırakacağımızdan, yapısal reformlarla da kalıcı kazanımlar elde edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.  

“Kendimizle birlikte coğrafyamızdaki tüm dostlarımızın ve kardeşlerimizin de umudu olan büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını tamamlama konusundaki kararlılığımız katidir” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi ülkelerindeki saldırılardan kaçarak hayatlarını bizim şehirlerimizde sürdüren kardeşlerimize de diyoruz ki; Allah biz kullarına, sabredenlerle beraber olduğunu, her zorluğun arkasından muhakkak bir kolaylık geleceğini vaat ediyor. İnnallahe Meassabirin… Mazlumun ahı zalimin zulmüne mutlaka üstün gelecektir. İşte Suriye’nin sınırlarımıza yakın bölgelerinin önemli kısmını güvenli hâle getirdik. Komşumuz Suriye’nin, kendi toprak bütünlüğü ve siyasi birliği esasında yeniden aydınlık bir geleceğe kavuşması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme