DEVA Partili Bastırmacı: DEVA ailesi olarak Otizmin farkındayız

DEVA Partisi Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Osman Doğan Bastırmacı Otizme mavi ışık yaktı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla açıklama yapan Bastırmacı: “Otizm farkındalığını artırmak adına, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilen 2 Nisan, her yıl olduğu gibi bu yıl da otizm ile ilgili sorunları görünür kılmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla kutlanıyor. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Tohum Otizm Vakfı verilerine göre günümüzde her 59 çocuktan biri otizm riski ile dünyaya geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminde yer alan verilere göre ise Türkiye'de 34 bin 589 otizmli birey bulunuyor. Bu bağlamda biz bu farkındalığı nasıl öne çıkarabiliriz diye düşünenlere sende mavi ışık yak diyoruz. Bugün tüm kıyafetlerimi mavi giyerek gün boyu rutin işlerimi hallederken her gittiğim yerde otizm hakkında muhabbetler açarak farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Sizleri de davet ediyorum.’’ dedi. 

Bastırmacı son olarak ‘’Deva Ailesi olarak Otizmin farkındayız. Ve mavi ışık yakıyoruz.’’ diyerek herkesi MAVİ IŞIK olmaya davet etti.
 

Bakmadan Geçme