DEVA Partili Karlıtekin: 3 Ayda Türkiye'de iklimi değiştiririz

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin, halkın Deva Partisi'ne yetkiyi vermesi durumunda ilk 90 dakikada, 90 günde ve 360 günde yapacakları işler olduğunu belirterek çok değil 3 ayda Türkiye'de iklimi değiştirebileceklerini ve piyasanın rahatlayacağını söyledi.

Partisinin il ve ilçe teşkilatlarıyla buluşmak için Kahramanmaraş’a gelen Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin, teşkilatlara Deva Partisi’nin izleyeceği politikalar üzerine açıklamalarda bulundu. Hükümetin ekonomi başta olmak üzere adaletten uzak politikalarını eleştiren Karlıtekin, partisinin teşkilatlanma çalışmaları, toplumdaki algısı ve ekonomi politikaları üzerine bilgiler verdi. İl düzeyinde teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığını aktaran Karlıtekin, ilçelerin de 3’te 2’sinde var olduklarını belirterek Deva Partisi’nin seçime girme yeterliliğini sağladığını kaydetti. İktidarın, ülke ekonomisini çok kötü yönettiğine vurgu yapan Karlıtekin, Deva Partisi’nin bu konuda etkili çözüm önerileri bulunduğunu ifade etti. 

Karlıtekin, “Milletimiz ülkeyi yönetme konusunda bize bugün yetkiyi verse ilk 90 dakikada yapacağımız işler var, 90 günde yapacağımız işler var. 360 günde yapacağımız işler var. Fakat şunu çok net söylüyorum: Çok değil 3 ayda Türkiye’de iklimi değiştiririz” dedi.

“Siyaset ilçelerde yapılıyor!”

Türkiye genelinde illerde teşkilatlanma çalışmalarının bittiğini ilçelerdeki teşkilatlanma çalışmalarının ise 3’te 2’sinin tamamlandığını bilgisini veren Karlıtekin, diğer ilçelerde de çalışmaların devam ettiğini aktardı. Karlıtekin, şu açıklamalarda bulundu: “Şu anda teşkilatlanma bakımından seçime girme yeterliliğini elde ettiğimiz için çok acele etmiyoruz. Tecrübelerimizi de kullanarak geriye kalan ilçelerde daha sağlıklı bir yapılanma yoluna gidiyoruz. Çünkü siyaset ilçelerde yapılıyor. İller bir nevi koordinasyon mevkiinde, bizim esas meramımız halkımıza iletecek olan ilçe teşkilatlarımız. Bundan dolayı ilçe teşkilatlanmalarına çok önem veriyoruz. Bu teşkilatlanma çalışmalarında bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Bir korku imparatorluğu kurulmuş; o yüzden insanlar korkuyorlar, çekiniyorlar. Herkes farklı sebeplerle korkuyor. Kimisi kamuda çalışan akrabalarının zarar görmesinden korkuyor, kimi maliyenin kasıtlı yönlendirilmesiyle ceza yemekten korkuyor. Bu koşullar altında siyaset yapıyoruz ve bizimle siyaset yapacak korkmayan arkadaşlar arıyoruz. Ama biz, bu hareketi ayağa kaldıracak yeterli sayıda cesur yürekliler de buluyoruz bu memlekette.”

“Moralimiz gayet düzgün, doğru yoldayız”

Deva Partisi olarak anket yaptırmadıklarını ancak tarafsız araştırma şirketlerince yapılan anketlerde Deva Partisi’nin çok iyi bir noktada olduğunu dile getiren Karlıtekin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Anket yaptırmak, olağanüstü pahalı değil ama sonuç itibariyle şahsi fikrimi paylaşayım: Geçmişte de bu işlerde bulunmuş bir insan olarak anketlerin ne kadar sağlıklı yapıldığına dair beni ikna edebilecek bir kalitede olmadığını biliyorum. Bunu herhangi bir anket şirketini töhmet altında bırakmak söylemiyorum. Ama düzgün anketler yapan firmalar da var. Mesela yabancı bir girişimcinin Türkiye’de büyük bir yatırımı var. Türkiye’nin siyasi haritası ve gideceği istikameti görmek için sonuçları hiçbir yerde paylaşılmamak üzere tamamen tarafsız anketler yaptırıyorlar. Bu tarz anketler var. Buradan bazen çok nadiren bir takım sızıntılar oluyor. Oradan baktığımız zaman bizim moralimiz gayet düzgün, doğru yoldayız. Bazı anketler ve açıklamaları da var ki bunların kahir ekseriyeti manipülatif. Onlara da biz itibar etmiyoruz. Sonuçta biz, fenni bir şekilde, ilmi bir şekilde çalışıyoruz. Ve bu çalışmalarımızı da teşkilatlarımız inşallah halkımıza iletecek. İşte ben Mersin, Adana, Osmaniye, buralarda faaliyetlerde bulundum. İnsanlarla birebir temas ettim. Sahanın nabzını tutuyoruz. Net olarak iyi yoldayız.” 

“3 Ayda Türkiye’de iklimi değiştiririz!”

Konuşmasının büyük bir bölümünü Deva Partisi’nin ekonomi politikalarına ayıran Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin, ‘Yönetimde Güven’ vurgusu yaptı.  Karlıtekin, “Türkiye ekonomisi ne zaman düzelir” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Mevcut iktidar ülke ekonomisini o kadar kötü bir noktaya getirdi ki; Türkiye ekonomisi şu zaman düzelir, diyemeyiz. Ama milletimiz ülkeyi yönetme konusunda bize bugün yetkiyi verse ilk 90 dakikada yapacağımız işler var, 90 günde yapacağımız işler var. 360 günde yapacağımız işler var. Fakat şunu çok net söylüyorum: Çok değil 3 ayda Türkiye’de iklimi değiştiririz. Milletin zaten kanatları var. Bizim, onlara kanat takmamıza gerek yok. Yeter ki onlara mani olmayalım, takoz olmayalım. Sadece ‘Devlet Adamı’ gibi davranalım. Hem devlet adamı hem de tüccar gibi davranmayalım. İtimadı, insanımıza ve bütün dünyaya bir telkin edelim. Ondan sonra bu ülke uçar gider.”

Bakmadan Geçme