Dulkadiroğlu-Çağlayancerit ve Ilıca yolu 2021'de ihale ediliyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili ve Ege Bölgesi İlleri Koordinatörü Av. Ahmet Özdemir, İlde yapılacak yatırımlarla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Özdemir, Kahramanmaraş'ta AK Parti Kongrelerinin 5 Eylül'de başlayacağını söyledi.

Ankara’da yapılan görüşmelerin tamamını tüm milletvekilleri adına yaptığını vurgulayan Milletvekili Özdemir: “Özellikle Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolu tüm vekillerimizin olmasını istediği ve şehrimizin geleceği içinde önemli bir yol.

 

Dulkadiroğlu-Çağlayancerit ve Ilıca yolu ihaleleri 2021’de

 

3 konu için Ankara’da görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Özdemir: “Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolunun projesi tamamlandı. İhalesinin yapılması ile ilgili görüşme gerçekleştirdim. Diğer bir konu Ilıca yolu. Zaten 3 yıldır gündemimizde olan tünelli yapılmasını istediğimiz bir yol. Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’da bu yolun tünelsiz olmayacağını söyledi zaten. Bu yolunda projesi yapıldı. Bu yollarla ilgili Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığımız görüşmelerin neticesinde 2020 yılı içerisinde ihalesinin yetişmeyeceğini çünkü 2020 yılı ihale bütçesinin ve programının Mart ayında yapıldığını, 2021 yılı için bizim çalışmalarımızla bakanlığın bunu yapacağını söyledi. Devlet nazarından bir şeyi söylemekten çok takip edip sonuçlandırmak önemli. O nedenle bu konuyu sıkı takip ettiğimizi göstermek için bu görüşmeleri yaptım.” Dedi.

 

 

Ilıca’ya E2 Hastanesi kazandıracağız

 

Milletvekili Özdemir: “Diğer bir konuda Ilıca bölgemizde yoğun bir turizm alanı olduğu için yaz nüfusu 60-70 bine çıkıyor. Jandarmadan ve Sağlık Müdürlüğümüzden verileri almıştım. Onikişubat Belediyemiz orada bir yurt yapmıştı. Fakat yurdun şuan kullanılması söz konusu olmadı. Bizde belediyemizden burayı bir E2 hastanesi dediğimiz ilk basamak hastanesi yapmak için istedik. Onikişubat Belediyemizde burayı Sağlık Müdürlüğümüze vermeyi tahayyüt etti.  Bizde Sağlık Bakanlığımıza burayı pandemi öncesi önermiştik. Geçen hafta bu konuda Sağlık Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile görüştüm. Bu konunun neticelenmesi gerektiğini bu ihtiyacın bizim için önemli olduğunu arkadaşlara da bu konuda talimat verdiğini söyledi. Şimdi Sağlık Müdürlüğümüz, Milletvekillerimizle birlikte ben bu konuyu sonuçlandırıp inşallah orada güzel bir sağlık tesisi olmasını istiyoruz.” dedi.

 

 

AK Parti Kahramanmaraş’ta Kongre heyecanı başlıyor

 

5 Eylül’de kongrelerin başlayacağını söyleyen Milletvekili Özdemir: “Kongrelerimiz pandemi sürecine uygun olarak yapılacak. Açık alanlar tercih edilecek ve konuşmalar kısa tutulacak. Seçimin daha pratik yapıldığı pandemi sürecinin yoğunluğuna göre belki sadece delegelerin katıldığı kongre süreci yaşayacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

Yeni bir il veya İlçe kurulması söz konusu değil

 

Yeni bir il veya İlçe kurulması söz konusu değil diyen Özdemir: “İçişleri Bakanlığımızla ve İçişleri Komisyonu ile yaptığımız görüşmelerde hükümetimizin yeni bir il, yeni bir ilçe kurulmasına dair  bir taslak çalışması olmadığı sürece, böyle bir ilçe kurulması talebinde bulunmak doğru değil. Çünkü Türkiye’de bir çok yerde bu talepte bulunan il ve ilçelerimiz var. Kahramanmaraş içinde de Narlı, Ilıca ve Helete bu talepte bulundu. Talepleri makulde olabilir ama böyle bir çalışma olmadan münhasıran bu bölgelerimiz için ilçe çalışması yapmayı şuanda bakanlığımızda komisyonumuz da uygun görmüyor. Bizce de doğru değil. Bu nedenle şuanda böyle bir çalışma yok. “ dedi.

Bakmadan Geçme