Dulkadiroğlu'nun kırsal mahallelerinde ulaşım ağı güçleniyor

Dulkadiroğlu'nun kırsal mahallelerinden Kılağlı, Ayaklıcaoluk, Kabasakal ve Yenipınar yolları yeniliyor. Aralıksız sürdürülen çalışmalarla, ilçe kırsalına ulaşım önemli ölçüde kolaylaşacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarla, Dulkadiroğlu ilçesinde kırsal mahallelere ulaşım kolaylaştırılıyor. Bu kapsamda, ilçenin Bertiz bölgesi olarak adlandırılan mevkiinde yer alan Kılağlı Mahallesi grup yolunda başlatılan yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Toplamda 4 kilometrelik grup yolunun genişliği 10 metreye çıkarılırken, asfaltlama çalışmalarıyla da arter baştan sona yenilenecek. Ekiplerin çalışma gerçekleştirdiği bir diğer nokta ise Kabasakal grup yolu oldu. Civar mahallelerin de kullandığı ve deforme olduğu için ulaşımda aksamalara neden olan grup yolunda, zemin iyileştirme çalışmaları tamamlanıyor.

Parke yol çalışmaları hızlandı

Dulkadiroğlu ilçe kırsalında parke yol çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Ağırlıkla bağ evlerinin bulunduğu Ayaklıcaoluk mevkiinde bin metrekarelik arter, kilit taşı ve parke uygulamasıyla yenileniyor. Yenipınar Mahallesi’nde de 4 bin metrekarelik parke uygulaması devam ediyor. Mahallenin “Yenioba” olarak adlandırılan bölgesine uzanan arterin yenilenmesi, ulaşımı önemli ölçüde iyileştirecek.

Bakmadan Geçme