Dünya'nın yemeğini Kahramanmaraş pişiriyor

Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Başkanı Gökhan Büyükdereli, dünya yemeklerini Kahramanmaraş'ın pişirdiğini söyledi.

Gastronomisinin ardından gastroteknolojisi ile de tek şehir. Kahramanmaraş  yöresel ürünlerinin kalitesiyle ürettiği muhteşem lezzetli yemekleri ile söz ettirmeye devam ediyor. Aynı zamanda bu yemeklerin kalitesi yanında da Gastroteknolojiyi en iyi kullanan çok güçlü bir sanayiye sahip illerin başında yer alıyor.

Çelik tencere ürünleri 123 üzeri ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye’nin ve dünyanın birçok markası şehrimizde üretilmekte. Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Başkanı Gökhan Büyükdereli, Kahramanmaraş’ın hem kültür, gastronomi hem de gastroteknoloji şehri olduğunu kaydetti.

Büyükdereli,  “Çelik tencere ve mutfak eşyaları bakımından baktığımız zaman şehrimiz 123 ülkeye ihracat yapmakta. Buda şehir ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Şehrimizin geçmişinden günümüze baktığımız zaman Maraş işi, bakır ürünler, tencereler vb. tüm mutfak araçları aslında bizim temelimizi oluşturuyor. Bahsettiğimiz çelik sektörü de şuanda baktığımızda tüm dünya’nın yemeğini Kahramanmaraş pişiriyor diyebiliriz. Biz değerlerimizi koruyup geliştirebilmişiz.” Dedi.

Bakmadan Geçme