Elbistan Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği kuruluyor

Kahramanmaraş Elbistanlılar Derneği ve Malatya Kahramanmaraş ve İlçeleri Derneği kurucuları arasında yer alan ve bir dönem Elbistanlılar Derneği Başkanlığı görevini yürüten Yaşar Okur, Elbistan Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneğini kısa süre içerisinde faaliyete geçireceklerini söyledi.

Elbistan’ın tanıtımı için harekete geçen ve yakın zaman içerisinde kurulması planlanan Elbistan Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneğinin turizm elçiliği göreve üstleneceği açıklandı.

Elbistan Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği hakkında açıklama yapan Yaşar Okur: “Herkesin bildiği gibi bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm, günümüzde çok büyük önem arz ediyor. Bakınız, Elbistan, tarihi çok eski dönemlere kadar uzanan bir şehir olup Osmanlı Devleti'ne son katılan beylik olan Dulkadiroğlu Beyliği'ne başkentlik yaptı. Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 1115 m. yükseklikte olan Elbistan ilçemiz aynı zamanda Türkiye'nin 4. büyük ovası olarak oldukça verimli bir arazi yapısına sahiptir.

Tarihi, doğası ve kültürüyle ayrıcalıklı bir yere sahip olan Elbistan ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak, bilinirliğini arttırmak amacıyla bizler taşın altına elimizi koyduk. Çalışmalarını başlattığımız Elbistan Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneğimizi yakın zamanda faaliyete alacağız.” İfadelerine yer verdi.

Yaşar Okur kimdir?

1967’de Elbistan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elbistan’da tamamladı. Teknikerlik Yüksek Okulu ve AÖF İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Mezunudur.  Yaklaşık 30 yıllık kamu görevlisi olarak çalışmaktadır.

Çeşitli illerde ve kamu kuruluşlarında görevlerinin yanı sıra; STK'larda görev almıştır. Bu kapsamda, geçmiş yıllarda Malatya'da faaliyet gösteren Kahramanmaraş ve ilçeleri derneğinde kurucular kurulu ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Kahramanmaraş il merkezinde faaliyet gösteren Elbistanlılar Eğitim Yardımlaşma Derneği kurucu üyeliği ve akabinde Elbistanlılar Dernek Başkanlığı ile kuzey ilçeleri platformu koordinatörlüğü görevlerini yürüttü.

Evli ve üç kız çocuğu babasıdır.
 

Bakmadan Geçme