'En iyi narkotik polisi Anne' projesi tanıtıldı

İçişleri Bakanlığının çocukların ve gençlerin uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek için anne duyarlılığından hareketle başlattığı 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi Kahramanmaraş'ta hayata geçirildi.

Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri, Muhtar Dernekleri Başkanları ve annelerin katılımıyla projesi kapsamında uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme toplantısı düzenlendi.
 
Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Coşkun: “ Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadelesine aralıksız olarak kararlılıkla devam etmektedir. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 2020 yılında düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu ticareti yapma suçundan yakalanan 322 şüpheliden 204’ü tutuklanmış, aynı dönem içerisinde 874 kişiye narkotik madde kullanmaktan adli işlem yapılmıştır.
 
İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polis; Anne” projesi bu çalışmalarımızda önemli bir yer tutacaktır. Bakanlığımız uyuşturucu bağımlılığı üzerinden yapılan son araştırmada bağımlıların %90’a yakınının annelerinin ev hanımı olduğunu, madde bağımlılarının uyuşturucu kullandığı yerler sıralamasında ilk sıranın yaklaşık %47,5 ile kendi evi çıktığını ortaya koymuştur.
 
Lütfen evde çocuklarımızın davranışlarını izleyelim. Kimlerle arkadaşlık yaptıklarını takip edelim. Çocuklarımızla iletişimi, iletişim kurarken göz temasını asla koparmayın. Her ne koşulda olursa olsun evlatlarınızdan sevgi ve şefkati esirgemeyin.
 
Proje kapsamında kolluk kuvvetlerimiz ilimizin her mahalle ve semtinde farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerini yürüteceklerdir. Aynı şekilde diğer tüm ilçelerimizin yanında kamu kurum ve kuruluşlarımızda benzer faaliyetleri annelerimizin çocuklarını bu illetten nasıl koruyacağına ilişkin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam edeceklerdir.
 
Çocuklarınızın şüpheli davranışlarını haftanın 7 günü, günün 24 saati kolluk kuvvetlerimize iletebilirsiniz. Bizler en değerli varlıklarınızı narkotik tacirlerinin tuzağına düşmekten korumaya çalışırken, sizlerin çaresiz olmadığını, devletimizin gücünü ve kudretini yanınızda olduğunun bilinmesini isteriz. 
 
Tüm çabamız siz değerli annelerimizin huzur ve mutluluğu içindir. Tüm gayretimiz daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak içindir. Kıymetli annelerimiz, sizlerin feraseti ve evlatlarınıza olan sevginizle bu mücadeleyi hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Bu vesileyle, Kahramanmaraş genelinde yoğun bir şekilde yürütülecek olan “En iyi Narkotik Polisi; Anne” projemizin ilk adımını atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
 
Toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesinin tanıtımı ve annelerimize yapılan sunumla sona erdi.
 

Bakmadan Geçme