EXPO 2023 Kahramanmaraş'ın sembol çiçeği belli oldu

Uluslararası arenada dünyada sayılı organizasyonlar arasında yer alan EXPO 2023 Kahramanmaraş projesi için Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sembol olacak çiçeği vatandaşların oylarıyla belirledi.

Onikişubat Belediyesi tarafından başlatılan EXPO 2023 sembol çiçeği hangisi olsun oylamasında birinciliği Maraş Sümbülü aldı.

Maraş Sümbülü, Lavanta, Ters Lale, Salep Orkidesi ve Maraş Gülü’nün yarıştığı EXPO 2023 sembol çiçeği için 107 bin 247 kişi oy kullandı. 

Oy kullanan vatandaşları Yüzde 36’sı yani 38 bin 891 kişi EXPO 2023 sembol çiçeğinin Maraş Sümbülü olmasını istedi.

Afşin ile özdeşleşen Lavanta ise 2’inci sırada yerini aldı. Yüzde 31’ini yani 33 bin 507 kişi EXPO 2023 sembol çiçeğinin lavanta olması için oy kullansa da liderlik Maraş Sümbülü’nde kaldı.

Oy kullanan herkese teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “Expo 2023 Sembol Çiçeği Oylamasında Şehrimizin sembolü hâline gelen Afşin Lavantamız 2. Olmuştur. Oylamaya katılarak bizlere destek veren Başta Değerli Başkanım Sayın Hanefi Mahçicek olmak üzere, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise oylamaya katılan herkese teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme