FA Ajans, 500 bin dolarlık yatırım ile büyüyecek

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren ve özel tasarımlarını ambalaj ve rulo etiket yatırımıyla taçlandıran FA Ajans, bu alanda kentin ve bölgenin açığını kapatacak.

500 bin dolarlık yatırımla Ajans ve matbaacılıktan ambalaj ve etiket sektörüne geçiş yapan FA Ajans, bu yatırımı ile Kahramanmaraş’tan dünyaya açılacak.

Kitap ve kültür yayıncılığı alanlarında Kahramanmaraş kültürünü zenginleştiren FA Ajans, bünyesinde bulunan grafik atölyesi, baskı bölümü ve baskı sonrası üretim bünyesine Rulo ofset etiket üretimlerini ekledi. Tabaka ofsetle giriş yaptığı baskı sektörünü Ar-ge çalışmalarıyla destekleyen ve yenilikçi yatırımlar geliştiren FA Ajans, Kahramanmaraş’ta ilkini hayata geçirdiği rulo etiket makinesi ile bölgenin yanı sıra Türkiye’de ve dünyada söz sahibi olmayı hedefliyor. 

Boşluk tamamlanıyor

Hedefinde özellikle dondurma, yağ, su ve meşrubat fabrikaları ile kâğıt, gıda, deterjan sanayisi olan FA Ajans, yerel üretimin çoğunluklu olduğu Kahramanmaraş’taki büyük boşluğu dolduracak.  

1995 yılından bu yana hizmet verdikleri alanlar ve yeni yatırımlarla kentin ihtiyaçlarını gidererek üretime katkı sağlayan FA Ajans, 25 yıldan bu yana kalitesinden ödün vermiyor. Yeni yatırımları hakkında bilgiler veren FA Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Orçan, “Firmamız kurumsal kimliğe ait, logo tasarımı, fotoğraf çekimi gibi hizmetleri gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra firmanın ihtiyaçları doğrultusunda ambalaj, etiket öncesi ve sonrası çalışmalar alanında hizmet vermek hedefiyle yeni bir yatırıma imza attı” dedi.

Müşteri odaklı çalışma

Orçan: “Rulo etiket Kahramanmaraş'ta bir ihtiyaçtı. Biz de ajans faaliyetleri kapsamında müşterilerimizin ihtiyaçlarını gidermek amaçlı rulo etiketlerini fason üretimlerle yaptırıp teslim ediyorduk. Covid-19 sürecine rağmen tüm riskleri göze alarak bu alanda yatırım gerçekleştirdik. Bu konuda artan müşteri talepleri doğrultusunda üretim yapma hedefiyle ve toplamda 500 bin dolarlık yatırımla sektöre giriş yaptık. 

Ortadoğu teklifleri

Yeni yatırım ile birlikte sadece Kahramanmaraş’a değil, tüm bölgeye ve hatta yurt dışına dahi hizmet verebilecek konuma geleceğiz. Yılsonu hedeflerimizin rakamsal olarak yakalanması mümkün değil ama yatırım, faaliyet, duruş olarak pozisyonumuzu koruyoruz. Kuzey Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya’da etiket ihtiyacı olan firmalara ulaşabileceğimizi öngörüyoruz. Ar-ge çalışmalarımız neticesinde Gaziantep'te ambalaj firması olarak faaliyet veren Arap firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmeler neticesinde firmalar Ortadoğu açılımını yapmak üzere işe talip oldu. 2021’de ihracata başlayacağız.” 

Bakmadan Geçme