Faiz indirimi ve makroihtiyati tedbirler kararlarını destekliyoruz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yapmış olduğu Faiz İndirimi kararı sonrasında açıklanan Makroihtiyati Tedbirler İş Dünyası tarafından olumlu karşılandı.

Pandemi dönemi boyunca Genel Başkanımız tarafından özel bankalara yapılan indirimlerin güncellenmesi ve kararlara uyulması çağrısı Merkez Bankasının Makroihtiyati Tedbirler kararıyla kesinleşerek uygulamaya alındı. 

ASKON genel başkanı Orhan Aydın yapmış olduğu açıklamasında: “Üreten Türkiye’nin büyüyen ekonomik yolculuğunda Merkez Bankamızın almış olduğu faiz indirim kararını iş insanları olarak memnuniyetle karşılarken alınan ikinci bir kararla kredi üst limitlerinin %22 olarak belirlenmesinden duyduğumuz memnuniyeti ayrıca dile getirmek istiyorum.

Pandemi dönemi boyunca yaşanan zorlu sürece göğüs geren kobilerimiz tüm şartlarını zorlarken, özel bankaların alınan birçok kararda sessiz kalması ve özellikle rotatif kredilerde anlaşılması güç yüksek oranlar uygulamalarının ne kadar yanlış olduğu tekrar tekrar dile getirmiştik.

Dün Merkez Bankasının almış olduğu karar doğrultusunda özel bankalardaki üst limit %22 olarak belirlenmiş ve bu kredilerin yalnızca ham madde, makine yatırımı, çek ödemeleri vb. ihtiyacı olan işletmelere kullandırılması konusunda müsaade edileceği kararlaştırılmıştır.

Bu karar neticesinde %22 oranında kullanım yaptırılması konusundaki tavsiyemizi yineliyor ve pazartesi itibariyle özel bankalarımızın kobilerimize fahiş oranlarla kullandırdıkları başta rotatif krediler olmak üzere tüm kredi oranlarında %22 güncellemesi yapılmasını bekliyoruz.

Atılan bu olumlu adımlarla yalnızca belli bir zümre değil toplumun her kesimi kazanacaktır. Üreticinin ihtiyaçlarının daha gerçekçi metotlarla çözüme kavuşması için gayret gösteren Merkez Bankası Başkanımız Şahap Kavcıoğlu’na ASKON Ailesi ve İş Dünyası olarak tebriklerimizi sunuyoruz.

ASKON iş insanları olarak her daim ülkemizin yerli ve milli politikalarını destekliyor ve özellikle ekonominin bel kemiğini oluşturan özel finans kuruluşlarının bu süreçte azami hassasiyet göstermeleri gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Faiz İndirimi ve Makroihtiyati Tedbirler kararlarını destekliyoruz ifadeleriyle Merkez Bankası tarafından alınan kararları desteklediğini ve özel bankaların bir an önce kararı uygulamaya geçirmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakmadan Geçme