Gaziler Gününde Kahramanmaraş'ta tören düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri, Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören ile başladı.

Törende, Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfur Özbek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
 
Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Akabinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfur Özbek, günüm anlam ve önemine dair konuşma yaptı.
 
Şehitlik ziyareti ile devam eden programda, Vali Coşkun; şehit aileleri, gaziler ve protokol üyeleri ile birlikte şehitliklere karanfil bırakıp dua etti.
 
Vali Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve beraberindeki heyetle birlikte 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi’ne ziyaretlerde bulundu.
 
Buradan bir konuşma yapan Vali Coşkun: “Aziz vatanımız uğruna canı pahasına mücadele etmiş ve bu yolda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimizin vatanı için verdiği mücadele hiçbir şeyle ölçülemez. Sizlerin emanet ettiği bu vatana sahip çıkacağız ve ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu vesileyle, 19 Eylül Gaziler Gününüzü tebrik ediyor, tüm gazilerimize huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.” dedi.
 
Şube Başkanı Yunus Karaman ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfur Özbek ise Vali Coşkun ve beraberindeki heyete, anlamlı ve nazik ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade etti.
 

Bakmadan Geçme