Geleceğin doktorları beyaz önlüklerini giydi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesine 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt yaptıran öğrenciler beyaz önlüklerini törenle giydi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Covid 19 pandemisi nedeniyle yapılamayan tören, KSÜ Kongre Merkezinde Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, üniversite üst yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, insanlık için sağlığın ve hekimlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, “Geleceğin hekim adayı olan siz değerli öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen ailelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

KSÜ Tıp Fakültesinin önemli başarılara imza atan yetkin bir akademik kadroya sahip olduğunu ifade eden Rektör Can, “Sizlerin iyi birer tıp doktoru olarak mezun olup insanlığa hizmet etmeniz için üniversitemizin bütün imkânlarını seferber ediyoruz. Bu nitelikli ortamdan en iyi şekilde faydalanın ve mesleğinizin bütün gerekliliklerine sahip donanımlı bireyler olarak doktorluk mesleğine adım atın.” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu ise 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt yaptıran öğrencilerin beyaz önlük giyme törenini gecikmeli de olsa gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Geleceğin hekimlerine tavsiyelerde bulunan Dekan Bekerecioğlu, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Tören kapsamında Stanford Üniversitesi tarafından 19 Ekim 2021 tarihinde Elsevier veri tabanında yayımlanan ve 2020 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer alan Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergül Belge Kurutaş’a teşekkür belgesi verildi.

Törende ayrıca 14 - 15 Ağustos 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleşen KSÜ Tıp Öğrenci Kongresi’ne katkı sağlayan öğretim elemanlarına ve dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Ödül ve teşekkür belgelerinin takdiminin ardından 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Tıp Fakültesine kayıt yaptıran öğrencilere beyaz önlükleri Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri tarafından giydirildi.

Program hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.
 

Bakmadan Geçme