Göksun'da mahallelerin ulaşım standardı artıyor

Göksun'da muhtelif mahallelerde asfalt, yama ve kilit parke uygulamalarıyla mahallelerin ulaşım konforu ve güvenliği artırıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım ağını geliştirmek ve güçlendirmek için yol yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler, Göksun ilçesinde muhtelif mahallelerde asfalt, yama ve kilit parke uygulamaları gerçekleştiriyor. 

Ekipler, Kömürköy Mahallesi’ne bağlı Kötühatice mevkiine ulaşım sağlayan arterde başlattığı sıcak asfalt yama uygulamalarını tamamladı. Mahalleye ulaşım sağlayan yoldaki deforme alanlar iyileştirilerek ulaşım konforu ve güvenliği sağlandı. Mürselköy ve Göynük mahallelerine ulaşım sağlayan arterlerde ise gerçekleştirilen sathi kaplama uygulamaları tamamlanarak mahallenin ulaşım standardı artırıldı. Çalışmalarla yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki mahalle yolu baştan uca yenilendi.

2 mahalleye toplamda 9 bin metrekare kilit parke

Ekipler, Kireçköy ve Arslanbeyçiftliği mahallelerinde kilit parke uygulamalarını sürdürüyor. Çalışmalarla Kireçköy’e toplamda 4 bin metrekare, Arslanbeyçiftliği’ne ise 5 bin metrekare kilit parke ve bordür kazandırılacak. Yoğun bir şekilde süren çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Grup yolunun genişliği 2 katına çıkarıldı

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler, Göksun’da darlığı sebebiyle ulaşımda aksamalara neden olan Ericek – Tombak grup yolunun 2,5 kilometrelik kısmında başlattığı genişletme çalışmalarını da tamamladı. Ulaşım güvenliğini tehlikeye atan arterin genişliği 3,5 metreden 7 metreye çıkarıldı.
 

Bakmadan Geçme