Gönül Elçisi, Afrika'da dev sofra kuruyor

Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Güney, hediye Kur'an, Kurban ve Gıda Kolisi dağıtımı ile su kuyusu çalışmalarını gerçekleştirmek üzere gittiği Afrika'nın yokluklar ülkesi Kamerun'da dev sofrada yardıma muhtaç aileler, yetimler ve hafızlarla bir araya geliyor.

Gönül Elçisi, Afrika'da dev sofra kuruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’tan yokluklar kıtası Afrika’ya uzanan gönül sofrası Berat Kandilinde Kamerun’da başlıyor. Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Güney, Kahramanmaraş’taki hazırlıklarını tamamlamasının ardından gittiği Kamerun’a ulaştı. Kamerun’da dernek temsilcileri tarafından karşılanan Başkan Güney, 27 Mart’ta Berat Kandilinde gerçekleşecek dev sofra için çalışmalara ayağının tozuyla başladı.

Kahramanmaraş’ta gönüllü insanların bir araya gelerek hayırseverlerle yardıma muhtaçlar arasında sevgi ve hayır bağı kuran Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği, kısa sürede başarılı çalışmalara imza attı.

Türkiye’nin birçok noktasında yardıma muhtaçların umudu haline gelen ve onları yalnız bırakmayan dernek, 2021 ilk yurt dışı programını, Afrika’nın yokluklar ülkesi Kamerun’a gerçekleştirdi. Türkiye ile birlikte Avrupa’da da Afrika için geniş bir çalışma yelpazesi başlatarak önceliğini, Kur’an’ın Mushaf’ına ulaşamayan hafız ve öğrenciler için ayıran Dernek, Kur’an Bağış kampanyası başlatmıştı. Su Kuyusu açma, Gıda Koli Dağıtımı, Adak Kurban kesimi, giyim yardımı gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek için Kamerun’da bulunan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Güney; “dünyanın farklı bölgelerine yardım projeleri kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. Biz Yurt içindeki yardıma muhtaç kardeşlerimizin yanında olduğumuz gibi kadim bir medeniyetin mirasçıları olarak gönül coğrafyamızı da unutmadık, unutmayacağız.

Türkiye ve Avrupa’da Afrika’daki muhtaç kardeşlerimiz için bir yardım çalışması başlattık. Allah razı olsun tüm bağışçılarımızdan, çalışmamız kısa sürede çok büyük bir ilgi gördü. Önceliğimizi Kur’an-ı Kerim dağıtımına ayırdık. Buradaki Kur’an Kurslarında hafız olmak isteyen yetimlerimiz Kur’an-ı Kerim’in Mushaf’ına ulaşamıyor. Tahta levhalara yazarak hafız olmaya çalışıyorlar. Bizde bir kampanya başlatarak ‘Hediye Kur’an’ çalışması yaptık ve 10 binin üzerinde inşallah Kur’an dağıtacağız.

Ayrıca Afrika’da içme suyuna ulaşmak çok zor, bir kişi içme suyuna ulaşmak için ortalama 6 km yol yürümek zorunda. Biz de bağışçılarımızın desteği ile su kuyusunu o kardeşlerimizin ayağını kendi bölgelerine açıyoruz. Ayrıca adak kurbanı olanın, gıda kolisi bağışı yapanın ve yetim giydirmek isteyenin tüm isteklerini yerine getiriyoruz. Veren elle alan el arasında köprü vazifesi görüyoruz.” Dedi.

Afrika coğrafyasında yaşamın çok zor şartlar altında cereyan ettiğini ve buna şahit olanların yardıma daha duygulu yaklaştığına da vurgu yapan Başkan Güney; “buraya yardım yapan bağışçılarımız hangi alanda ne bağışı yaptıysa onun ismini yazarak o bağışçımıza gönderiyoruz. Bağışçımız yardım yaptığı kişinin mutluluğunu görerek o sevince ortak oluyor.

Ayrıca tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. 27 Mart’ta gerçekleşecek olan Berat Kandilinde Kamerun’da dev gönül sofrası kuruyoruz. Bu sofrada binlerce kardeşimizle bir araya geleceğiz. Yokluklar coğrafyası Afrika’daki kardeşlerimiz için yardım yapmak isteyen tüm bağışçılarımız bize ulaşabilirler” dedi.
 

Bakmadan Geçme