Güvenç ve Arslankılıç ailelerinin mutlu günü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç'in oğlu İbrahim Yurday Güvenç, Çığla Arslankılıç ile dünya evine girdi. Genç çiftin nikâh şahitliğini ise TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş yaptı. Törende 12 isim nikah şahitliği yaptı.

Celalettin ve Turan Güvenç çiftinin oğulları İbrahim Yurday ile Nurhan-Ali Arslankılıç’ın kızları Çığla, görkemli bir nikâh töreniyle dünya evine girdi. Neva Garden Kır Bahçesi’nde gerçekleştirilen nikâh akdi, son yılların en görkemli töreni olarak lanse edildi. 

Salon girişinde konuklarını tek tek karşılayan Güvenç ve Arslankılıç aileleri, misafirperverliğin en büyük örneğini sergiledi. Törende genç çiftlerin nikâhını Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör kıyarken, şahitliklerini TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ticaret Bakanı Dr. Mehmed Muş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Av. Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Habibe Öçal, Mehmet Cihat Sezal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel yaptı. 

Oldukça güzel görüntülerin yer aldığı nikâh törenine siyaset, STK ve iş dünyasından birçok seçkin davetli katıldı. Nikâh öncesi ise çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.  İlk olarak Kur’an tilavetinin okunmasıyla başlayan tören, akabinde Kafkas Kültür Derneği’nin organize ettiği Kafkas dansı ile devam etti. Ardından Dondurma şovunun yapıldığı törende TBMM Başkanı Şentop, satırla meşhur Maraş dondurmasını kesti. 

Etkinliklerin ardından ise nikâh akdine geçildi. Yüzlerce davetlinin katılımıyla gerçekleşen nikâh töreninde İbrahim Yurday ve Çığla, hayatlarını birleştiren ‘evet’ kelimesini söyleyerek, bir ömür sürecek mutluluğa adım attı. Heyecanlarıyla katılımcıları duygulandıran genç çiftin nikâh cüzdanlarını ise TBMM Başkanı Şentop verdi. 

Nikâhta kerametin olduğunu belirten TBMM Başkanı Şentop: “Bütün işlerde olduğu gibi nikâh akdinde de bir hayır vardır. Bugün İbrahim Yurday ve Çığla kardeşlerimizin nikâhı için bir araya geldik. Evlilik ilk insan Âdem Aleyhi selamdan bugüne kadar bütün toplumlarda bir adettir. Peygamberin bir sünneti, Allah’ın ise emridir. Bu güzel âdeti yerine getiren genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hem madden hem de manen nikâhta keramet vardır. Cenabı hak iki cihanda da muvaffak etsin.” Dedi.

Baykut Medya ailesi olarak çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Bakmadan Geçme