Hacı Bektaş Veli'yi anma programı düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve KSÜ Tarih ve Kültür Öğrenci Topluluğu tarafından Hacı Bektaş Veli'yi Anma Programı düzenlendi.

UNESCO tarafından Hacı Bektaş Veli'nin Vefatının 750. Yıl Dönümünün UNESCO 2021 Anma ve Kutlama Programına alınması ve ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı genelge ile 2021 yılının Hacı Bektaş Veli Yılı ilan edildi. Bu kapsamda KSÜ’de de 2021 yılı içerisinde Hacı Bektaş Veli çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediyor.

KSÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Hacı Bektaş Veli’yi Anma Programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve KSÜ Tarih ve Kültür Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Demirci yaptı.

Hacı Bektaş Veli’nin hayatı ve felsefesine ilişin bilgilendirmelerde bulunan Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Demirci, Hacı Bektaş Veli’nin Anadolu’nun manevi kültürünü beslediğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Alevilik üzerine de akademik çalışmaları bulunan Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Dr. Murat Aras, Hacı Bektaş Veli’nin kültür ve medeniyetimize katkıları hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.

Türklerin İslam anlayışı ve Alevilik hakkında bilgiler veren Dr. Murat Aras, Türklerin İslam’ı yaymak için büyük özverilerde bulunduğunun altını çizdi.

Program kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri; Kübra Yağmur ‘Hacı Bektaş Veli’nin Hayatı ve Bektaşilik Anlayışı’ ve Güler Telbisoğlu ‘Hacı Bektaş Veli’nin Tasavvuf Anlayışı’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.
 

Bakmadan Geçme