Hazine eski müsteşarı DEVA Partili Çanakçı, Kahramanmaraş'ta

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hazine eski müsteşarı aynı zamanda Deva Partisi Ekonomi ve Finans Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı ve Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Op. Dr. Bekir Sıtkı Aslan, Kahramanmaraş İl teşkilatıyla bir araya geldi. Kahramanmaraş ziyareti kapsamında Kuyumcukent, Uğur Göz Merkezi ve Sanayi ve Ticaret Odası'na bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Op. Dr. Bekir Sıtkı Aslan'ın da eşlik ettiği ziyarette İbrahim Çanakçı, daha sonra basınla bir araya gelerek basının sorularını cevaplandırdı.

Deva Ekonomiyi eski rayına oturtabilecek mi?

"DEVA iktidarında birkaç ay içerisinde ekonomide güven ortamının oluşacağını ve işlerin tekrar normalleşmeye başladığını göreceksiniz."

Deva Ekonomiyi eski rayına oturtabilecek mi sorusuna cevap veren Deva Partisi Ekonomi ve Finans Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı: "Ekonomi Eylem Planımızı Şubatın 10'unda İstanbul'da açıkladık. Bu eylem planımızda 8 ana alanda 150'ye yakın somut eyleme yer verdik. Bizim Ekonomi Eylem planımızın birtakım temel hedefleri var. Birinci hedefimiz, en geç ikinci yılda üç haneye çıkmış olan enflasyonu tekrar tek haneli düzeylere indireceğiz. Yine işsizliği tek haneye indireceğiz. Aynı şekilde aşırı yoksulluğu ortadan kaldıracağız. 

Türkiye'yi yüksek teknolojili ürün ihraç eden ülke haline getireceğiz. Deva Partisi olarak ekonomiye ilişkin bunları vaad ediyoruz. Eylem planlarımızda eylemlerimizi ilk 90 gün, 180 gün ve 360 gün şeklinde sınıflandırdık. Atacağımız adımları ona göre net bir şekilde ortaya koyduk. Ekonomide kurumları hemen bir ay içinde ayağa kaldıracağımıza inanıyoruz. Kuralları tekrar kısa süre içerisinde yerli yerine oturtacağız. Politikaları kısa süre içerisinde doğru istikamete kavuşturacağız. Bunları yaptıktan sonra birkaç ay içerisinde ekonomide güven ortamının oluşacağını ve işlerin tekrar normalleşmeye başlayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Enflasyonun düşüş trendine gireceği, üretim ve ihracatın canlanmaya başlayacağı, istihdamın artmaya başlayacağı bir ortamın kısa sürede hayata geçeceğini söyleyebilirim. Bizim vatandaşlarımıza taahhüdümüz şudur, hiçbir şekilde karamsarlığa ve ümitsizliğe kapılmanıza gerek yok. Türkiye'nin sorunları ağır sorunlar fakat aynı şekilde potansiyeli de güçlü bir ülke. Yeterki kaynaklar doğru yönetilsin, yeterki ehil insanlar doğru konumlarda, doğru makamlarda bulunsun. Aynı zamanda tabiki hak, hukuk ve adalet tesis edilsin, Türkiye'nin meselelerini çok kısa sürede aşarız." dedi. 

Deva Partisi seçime hazır mı? 

Sorulan Deva Partisi seçime hazır mı sorusuna ise: "Kurulduğumuz 2020 yılından bu yana çok önemli mesafeler kaydettik. Kurulurken yeni bir dil, yeni bir anlayış ve yeni bir tarz iddiasıyla yola çıktık. Teşkilatlanma çalışmalarımızı çok büyük bir hızla gerçekleştirdik. Deva Partisi aslında seçime 2020 yılının Aralık ayında hazır hale geldi. Biz 2020 Mart ayında kurulduk. Örgütlenmemizi ve seçime girme koşullarını çok kısa süre içerisinde tamamladık. 2020 yılı Aralık ayında kongremizi yaptık. 2021 yılının ilk aylarında da seçime girme hakkını elde etmiş olduk. Hem hukuki hem de kadrolar açısından seçimlere hazırız. Program ve eylem planları olarak da seçimlere girmeye hazırız. Yapılacak olan ilk seçime de kendi logomuzla, amblemimizle katılacağız. Çözüm ve gelecek odaklı bir siyaset yürütüyoruz. Biz Deva Partisi olarak her üç noktada da kendimizi seçime hazır hale getirdik. Bugün seçim olsa, bu pazar seçim olsa Deva hazır. Kadroları hazır, eylem planları hazır." diyerek cevap verdi.

"Kahramanmaraş'ın potansiyelinin nedenli yüksek olduğunu net bir şekilde gördük." 

İbrahim Çanakçı Son olarak Kahramanmaraş halkına Deva Partisi'nin mesajları nelerdir sorusuna: "Bugün Kahramanmaraş'ta Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettik. Yine Kuyumcularımızın "Altın Şehri" ziyaret ettik. Ben bugün Kahramanmaraş'ın potansiyelinin nedenli yüksek olduğunu net bir şekilde gördük. Kahramanmaraş sanayisinin çeşitliliği, yeri ve ağırlığıyla ilgili Ticaret Ve Sanayi Odamızdan çok önemli bilgiler edindik. Bu potansiyeli biz en üst düzeyde kullanmayı, harekete geçirmeyi hedefliyoruz ve taahhür ediyoruz. İl teşkilatımız da tabi ki bu yönde çalışıyor. Bu vesileyle Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını şimdiden kutluyorum." diyerek cevap vererek sözlerini tamamladı.

Birlikte bu şehri hak ettiği konuma getireceğiz

Toplantının sonunda sonra söz alan DEVA Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajı vererek: “Kahramanmaraş ve Türkiye için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Birlikte bu şehri hak ettiği konuma getireceğiz. Şehrimizi ve ülkemizi seviyoruz. Kültürüyle sanatıyla, edebiyatıyla, sanayicisiyle esnafıyla Kahraman şehrimizi ve Türkiye’yi yüceltmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, farklılıklarımızın zenginliğiyle, el ele omuz omuza ülkemize ve şehrimize hizmet etmek için STK’larımız, odalarımız, derneklerimiz, gençlerimiz, girişimci kadınlarımız, siyasi parti temsilcileri ile birlikte çalışacağız” dedi.
 

Bakmadan Geçme