İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç: Muhalefetle beraber PKK suçüstü yakalanmıştır

Gara'da insanlık suçu işlendiğini söyleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç: 'Bunu hiç kimse hafifletemez. Masum, silahsız insanlar katledilmiştir. Bunun savunulabilir yanı yoktur. İma ile dahi olsa bunu hafifletmeye, savunmaya çalışanları da milletimiz ibretle izlemektedir.' dedi.

A Haber televizyonunun canlı yayın konuğu olan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, Gara bölgesinde 13 vatan evladının şehit edilmesine ilişkin konuştu. Güvenç, yaptığı konuşmada Gara olayının bardağı taşıran son damla oluğunu ifade etti. Gara’da sadece PKK’nın tek başına suçüstü yakalanmadığını da belirten Güvenç, “Gara’da yandaşları, uzantıları ve Türkiye'nin muhalefeti topyekûn suçüstü yakalanmıştır. Benim 13 tane insanım katledilmiş. Muhalefet partilerinde ciddi bir açıklama yok. Kamuoyunu tatmin edecek, milletin yüreğine su serpecek bir açıklama yapamıyorlar” dedi. 

“Türk Silahlı Kuvvetleri artık kuzey Irak'ta da PKK'yı barındırmayacaktır” 

Celalettin Güvenç, konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi: “Şehitlerimize rahmet diliyorum; ailelerine, milletimize sabır diliyorum. Gara'da bir insanlık suçu işlenmiştir. Bunun altı çizilmelidir. Bunu hiç kimse hafifletemez. Masum, silahsız insanlar katledilmiştir. 

Bunun savunulabilir yanı yoktur. İma ile dahi olsa bunu hafifletmeye, savunmaya çalışanları da milletimiz ibretle izlemektedir. Şimdi Gara olayının önemi ne? Gara şudur: Türkiye uzun yıllar maalesef terörle mücadelede savunmada kaldı. Yurt içinde kara kollarımızın savunmaya çalışıyorduk, kırsalı savunmaya çalışıyorduk, şehirlere inmelerini önlemeye çalışıyorduk. Ama son birkaç yıldır geliştirdiğimiz teknoloji ile İHA'larla ve SİHA’larla onları kastediyorum. Sınır ötesi operasyonlarda çok etkili olmaya başladık. Gara bunun taçlandığı bir operasyon oldu. Hepiniz izlediniz Gara'da Batı'dan aldığı desteklerle savunma mekanizmaları kurmuşlar. O savunma mekanizmalarını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıkamayacağını düşünüyorlar. Ama 2 günde yerle bir ettik. Dolayısıyla artı Gara'nın coğrafi konumu olarak Suriye-Kandil bağlantısı bakımından da önemli bir yeri var. Gara var altında da Sincar var. Şu ortaya çıktı; Türk Silahlı Kuvvetleri artık Kuzey Irak'ta da PKK'yı barındırmayacaktır. Bunu yapabilecek gücümüz var, kararlılığımız var ve arkası gelecek.

“Kandil'de de rahat değiller”

Terör baronları şu gün itibariyle biliyorlar ki Kandil'de de rahat değiller. Söylenmek istenen bu. Evet, Kandil'de de rahat değiller. Türk Silahlı Kuvvetleri adım adım Sincar'ı da Mahmur’u da Kandil'i de Allah'ın izniyle vuracaktır, bunları yok edilecektir. İnsanlık düşmanlarına müsamaha etmeyeceğiz ve bunların milletin yakasından düşmesini, 80 milyonun yakasından düşmesini sağlayacağız. Türk’ü de Kürt’ü de rahat ettireceğiz. Aziz milletimiz bunu bilsin. Bunun için de içerisi, dışarısı yok. Kararlılıkla söylüyoruz. Nerede görülürlerse başları ezilecektir. Bu millete yaşattıkları acılara son vereceğiz. Bu Gara olayı özellikle mağarada silahsız 13 sivilimizi katletmeleri bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu kararlılığı ifade ediyoruz. Her türlü hazırlığı yapıyoruz. Korkuyorlar, korksunlar diyorum.

“O Twitleri yediler öylece”

İki şeyi yaptılar, Bir; önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bombasıyla öldüğü imajı oluşturmaya çalıştılar. Ama Malatya'da otopsi de aile yakınlarına, şehit yakınlarına, valimiz, görevliler şehitlerimizin naaşlarının gösterdiler. Bombalamayla ölmedikleri, parçalanmağı, şarapnel parçası olmadığı yakın mesafeden kafalarına kalplerine sıkıldı, ispat edildi. O tweetleri yediler öylece. İkinci bir şeyi yapıyorlar. Bu ülkenin çocuklarını kandırmaya çalışıyorlar. 4 senedir 3 senedir bunlar örgütün elindeydi. Hükümet ne yaptı? Milliyetçi Hareket Partisi ne yaptı? Burada yapmak istedikleri PKK'yı meşrulaştırmak istiyorlar. Yani MHP ve AK Parti gidecekti bunları bırakın diye onları muhatap alıp yalvaracaktı. Söylemek istedikleri bu!

“Milletin yüreğine su serpecek bir açıklama yapamıyorlar”

Biz de onlara diyoruz ki siz hainlik yapıyorsunuz, ipiniz Kandil'in elinde 4 senedir bunların bırakılması için niye gidip girişimde bulunmadınız? Niye gidip bunları bırak demediniz? Bırak dediyseniz sizi dinlemediler mi? Dinlemedilerse çıkın bu örgütle yolumuzu ayırın deyin. Bilgi kirliliği yapmaya çalışıyorlar, kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Ama birkaç yerde ifade ettim bir daha ifade ediyorum; Gara’da PKK sadece tek başına suçüstü yakalanmamıştır. Gara’da yandaşları, uzantıları ve Türkiye'nin muhalefeti topyekûn suçüstü yakalanmıştır. Benim 13 tane insanım katledilmiş. Muhalefet partilerinde ciddi bir açıklama yok. Kamuoyunu tatmin edecek, milletin yüreğine su serpecek bir açıklama yapamıyorlar. 

“Bu ibretlik bir olaydır”

Bu ibretlik bir olaydır. Kim açıklamaya yapamıyorsa, kim adını alamıyorsa, hepsini katıyorum. Bu bir insanlık düşmanı düşmanlığıdır. Sadece Türkiye düşmanlığı da değil. Savaş da olmaz böyle bir şey. Savaşta elinizdeki silahsız insanları öldüremezsiniz. Bu duruma topyekûn tepki koyamadılar. Bakın mevzu sadece HDP değil, şu olay üzerine CHP'si, İYİ Partisi net bir şekilde bu HDP'ye deseydi ki bu insanlık suçu karşısında bile tavır oy koyamıyorsanız yolumuzu ayırırız deselerdi emin olun adım atmak zorundalardı. 

“Gencecik çocuklarımız katledilmiş”

Bizim başka ülkemiz yok, gidecek bir yerimiz de yok, başka bir pasaportumuz da yok. Benim ülkeme, insanlığıma, varlığıma kast edenlere karşı hepimiz bir olmak zorundayız. Buraya gelirken biraz makaleler okudum. İşte geçmişte görüşüldü diyorlar. Biz terörü bıraktırmak için görüştük. Bizim bir amacımız vardı. Biz dedik ki silahı bırakın size de yazık, ülkeye de yazık. Hepimize yazık. Ülkenin önündeki en büyük engeldir bu terör. Biz bunun için çaba harcadık. Alçaklık yaptılar, hainlik yaptılar, ihanet ettiler, şehirlere silah gömdüler gereğini yaptık. Hepsine soruyorum siz niye kınamıyorsunuz şimdi? Siz neresindesiniz bu işin? Bu ülkeyi sevdiğini, Atatürk’ü sevdiğini, bayrağa saygılı olduğunu söyleyen herkese sesleniyorum. CHP'sine, solcusu da sağcısına. Bizim yüreğimiz yanıyor. Gencecik çocuklarımız katledilmiş. Siz neredesiniz, ne yapıyorsunuz? Daha kimi suçlamaya çalışıyorsunuz? 

“Eğer sen Amerika olarak bunu tespit edemediysen ayıp sana!”

Ne olursa olsun Amerika gibi bir devletin böyle bir insanlık ayıbı, insanlık suçunun işlendiği olaydan sonra eğerli, şartlı cümle kurması kabul edilemez. Eğer sen Amerika olarak bunu tespit edemediysen ayıp sana! Dünyanın en güçlü istihbaratı ve en güçlü ordusu elinde, tespit edemedin acziyetten bunu diyorsan bu yakışmaz. Senin adına bir ayıptır. Yok, eğer tespit ettiğin halde bunlar Türkiye vatandaşı vesaire diye bir açıklama yapıyorsan bu asla kabul edilemez. Türkiye NATO'nun ikinci ordusudur. Senin müttefikindir ve insanlık suçuna maruz kalmış bir ülke konumundadır. Nereden bakarsan bak Amerika için tevili olmayan bir açmaza düştüler. Suriye'deki konuda aynısı Trump, Obama'dan farklı bir politika geliştirmeye başlamıştı. Amerikan derin devleti zaten Trump’ı ondan yediler. Şimdi de Biden gelir gelmez tekrar Obama'nın politikasını devam edecek gibi bir yaklaşım sergiliyorlar. Amerika'daki bu iç çatışmayı kim kazanacak merak ediyoruz.

“Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz”

Biz Türkiye'yiz, biz büyük ülkeyiz, biz büyük bir devletiz. Amerika’sına da Avrupa’sına da kararlı bir şekilde biz şunu söylüyoruz; Saygı duyacaksınız, bizle karşılıklı çıkara dayalı bir ilişki kuracaksınız, bizi eski Türkiye yerine koymayacak mısınız? Biz emrederiz, bunlar yapar demeyeceksiniz. Bütün sorun Türkiye'nin bu yeni konseptini kabullenmede Avrupa'da, Amerika'da çok ciddi zorlanıyorlar. Hazmedecekler, öğrenecekler çünkü niye rahat konuşuyoruz? Alanda varız, teknolojimiz var, gücümüz var. Eskisi gibi her emirlerini yapacak konumda değiliz. Biz askerimizin zırhlı personel taşıyıcısını, Almanya'dan alan bir ülkeydik. İHA görüntülerini İsrail'den alan ülkeydik. Bunlar zannediyorlar ki eskisi gibi bize bağımlılar, ne dersek boyun eğerler. Hayır! Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz ve Batı'ya diyoruz ki bu yeni Türkiye'yi tanıyın. Bu yeni Türkiye'nin konumuna saygı duyun. Kaldı ki çok açık bir şekilde de diyoruz ki biz Batı'nın partneriyiz. Biz bir macera aramaya aramıyoruz. Avrupa Birliği ile de Amerika'yla da ilişkilerimizde hukuka, karşılıklı çıkara saygılı bir ilişki kuralım. Kopardım demiyoruz. Hazmedecekler, öğrenecekler. Burada aslolan ne? Bizim bu güçlü konumumuzu içeride birlik beraberliğimizi sağlayarak her geçen gün artırmaktır. Muhakkak ki hiç şüpheniz olmasın. Putin'in de Amerika’nın da, öbürünün de tavırlarını etkileyen Mehmetçiğin Karabağ'da yaptığı başarıdır. Suriye'de gösterdiği başarıdır. Libya'daki geliştirdiğimiz politikalardır. Diyorlar ki ne oluyor? Eski Türkiye yok. Her dediğimizi yaptıramıyoruz. Akdeniz'de yaptıramazsınız, Karabağ'da yaptırıyoruz, Suriye'de yaptırıyoruz. Onun hazımsızlığa çekiyorlar. Bir yandan da gıptayla saygı duyuyorlar.”
 

Bakmadan Geçme