İl Kültür ve Turizm Müdürü Küçükdağlı, görevine devam ediyor

2003 yılında üstlendiği ve birçok alanda projeler geliştirerek kent turizmine katkı sağlayan Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, görevine devam ediyor.

Bazı yayın organlarında Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’ın görevden alındığı yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. 

Edinilen bilgilere gören Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı için görüşmeler sürdürüyor. Yaklaşık 18 yıldır Kahramanmaraş’a hizmet eden Küçükdağlı’nın görevden alınması halinde ise Kültür Turizm Bakanlığında üst düzey göreve getirilmesi planlanıyor.

Peki, Seydihan Küçükdağlı kimidr?

1963 yılının 31 Aralık günü Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğretim tahsilini memleketinde yaparak lise ve İHL diplomasını birlikte aldı. Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalında yaptı. KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı ve aynı alanda doktora dersleri aldı. Ayrıca mesleki alanda ihtisas eğitimi kapsamında; Selçuk Üniversitesinden Pedagojik Formasyon Sertifikası, Çukurova Üniversitesinden Bilgisayar Formatörlük Sertifikası ve Boğaziçi Üniversitesinden Turizm Temel Eğitimi Sertifikası aldı.

1987 yılında Kahramanmaraş Lisesine öğretmen olarak atandı. 1990 yılında rehberlik servisi oluşturarak psikolojik danışmanlık yaptı. 1992 yılında eğitim yöneticiliğine başladı ve 1993 yılında Kahramanmaraş Anadolu İHL kurucu yöneticisi olarak atandı. 1992 yılından itibaren on bir yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığı sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında jüri görevi tevdi edildi. Eğitim faaliyetlerindeki özverili çalışmalarından dolayı aylıkla ödüllendirme ile taltif edildi ve dört kez teşekkür belgesi aldı.

2003 yılında Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı. Kültür ve turizm alanında, kurumsal kimlik ve kamusal sorumluluk bilinci içerisinde oluşturduğu gündem ve çalışmalarla kültür ve turizm olgusunun kentin vizyonuna dahil olmasını sağladı. Valilik Makamı tarafından dört kez takdirname, bir kez teşekkürname ile taltif edildi ve Bakanlık Makamı tarafından on iki kez temsil için yurt dışında görevlendirildi. Ayrıca, pek çok kurumdan teşekkür ve başarı belgesi ile ödül aldı.

2004 yılından itibaren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde uzman öğretim görevlisi olarak görev yaptı. KSÜ’de Arkeoloji Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü ile Turizm ve Otelcilik Programının açılışına öncülük etti ve KSÜ tarafından ortak çalışma kültürü kapsamında dört kez teşekkür belgesi verildi.

Akademik, sosyal, kültürel ve sektörel alanda pek çok yazısı ulusal ve uluslararası yayınlarda yer aldı. Kahramanmaraş Ansiklopedisi'nin bilim kurulunda yer aldı ve madde yazarlığı yaptı. Akdeniz’in Altın Kenti Kahramanmaraş adlı ansiklopedik prestij kitap başta olmak üzere kültür ve turizm alanında çok sayıda yayının basımını sağladı. 

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 2003-2020 yılları arasında hayata geçirdiği proje ve faaliyetleri indirmek için TIKLAYINIZ!
 

Bakmadan Geçme