İl Müdürü Bozkurt, biyoteknik mücadele uygulama sahasını incelendi

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Antepfıstığı Dal Güvesi Zararlısına Karşı Toplu Biyoteknik Mücadele' uygulaması kapsamında İl Müdürü Mustafa Bozkurt ve beraberindekiler sahada incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Pazarcık Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde Akçalar ve Tilkiler mahallelerinde üreticilere ait 2000 dekarlık alanda uygulanan ‘Antepfıstığı Dal Güvesi Zararlısına Karşı Toplu Biyoteknik Mücadele’ uygulama sahası İl Müdürü Mustafa Bozkurt, İl Müdür Yardımcısı Salih İnan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Kargı, Pazarcık İlçe Müdürü Cemal Kabasakal, Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Ali Çiftepala, teknik personeller ve üreticilerin katılımıyla ziyaret edildi. 

Üreticilerin son derece memnun olduğu uygulama ile kimyasal mücadele yapılmadan sahadan yüksek oranda ergin zararlının toplandığı görüldü. Yürütülen çalışma ile diğer Antepfıstığı üretim alanlarına örnek olunması hedefleniyor. Son yıllarda yoğunluğu oldukça artan Antepfıstığı Dal Güvesi zararlısı meyve ağaçlarının genç sürgünlerinde galeriler açarak beslenmekte önemli düzeyde verim ve kalite kayıplarına neden olmaktadır. 

Yürütülecek 3 yıllık çalışma ile bölgede kimyasal kullanılmadan zararlının yoğunluğunun ekonomik zarar eşiğinin altına çekilmesi hedefleniyor.
 

Bakmadan Geçme