İlk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

Alanya ilçesinde böbrek fonksiyonları bozulan hasta, böbrek çıkım darlığına yönelik 'Laparoskopik (kapalı) pyeloplasti' ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

İlk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede yaşayan 42 yaşındaki Sonay Mertkollu, sol yanındaki ağrı nedeniyle Aladddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar'a başvurdu. 

Yapılan muayenede sol böbrek ile böbrekten çıkan idrar yolu arasında saplanan darlığın, böbrek fonksiyonlarını bozduğu belirlendi. Ameliyata alınan hasta, "Laparoskopik pyeloplasti" ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Operasyonu yapan Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada ilçede ilk kez "Laparoskopik pyeloplasti" yaptıklarını söyledi.

Ameliyatta dar bölgeyi çıkartarak sağlam olan kısımlarını birbirine bağladıklarını anlatan Uçar, "Laparoskopik yöntemle yapılan operasyon sonrasında hastamın bozulan böbrek fonksiyonlarının da yavaş yavaş normale dönmesini bekliyoruz." dedi.

Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ise sağlık hizmetlerinin yenilenmesi, genişlemesi ve daha kaliteli, nitelikli bir hizmet ağına kavuşması adına ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Genç ve dinamik kadroyla hastanede daha önceden yapılmayan ameliyatları gerçekleştirdiklerini kaydeden Lakadamyalı, "Laparoskopik ameliyatlar daha yaygın bir şekilde hastanemizde uygulanmaya devam edecek.  Ekibimize başarılı ameliyatlarından dolayı teşekkür eder, hastamıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Herkese sağlıklı günler dilerim" diye konuştu.

Bakmadan Geçme