İpekyolu Kariyer Fuarı'nda 200 kg çengel dondurma sergilendi

ALPEDO Kervan Lezzet Grubu, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ)'nin paydaşı olduğu İpekyolu Kariyer Fuarı'22 de yerini alarak, Maraş Dondurmasını ve Gastronomi Kültürünü tanıttı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) ev sahipliğinde düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı’22 Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

KİÜ işbirliği ile fuardaki yerini alan, ALPEDO Kervan Lezzet Grubu da, dondurma şov ve ikramları ile etkinliklere renk kattı. 

200 kilogramlık çengel dondurmanın sergilendiği etkinlikte, öğrencilere dondurma gösterisi sunan ALPEDO Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, ardından gençlerle söyleşide buluştu. 

“Kahramanmaraş Dondurması – Gastronomi” konu başlıklı söyleşide, öğrencilere deneyimlerini aktaran Kervancıoğlu, sektörde başarılı olabilmenin kriterlerini, Maraş Dondurmasının dünü, bugünü ve yarını ile Maraş Mutfağı hakkındaki bilgilerini paylaştı. 

Kervancıoğlu, yaptığı konuşmasında: “İstiklal Üniversitemiz işbirliği İpekyolu Kariyer Fuarı’22 de yerimizi aldık. Bilindiği gibi Kahramanmaraş, dünyaca ünlü bir dondurma şehri. Biz de ALPEDO Kervan Lezzet Grubu olarak Türkiye’nin her yerindeyiz. Türkiye’nin 135 bin noktasında dondurmamızı beğeniye sunuyoruz. Dondurmamızı ve yöresel lezzetlerimizi tanıtmak için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler ayrıca kentimizin birer gönüllü turizm elçisiyiz. Bugünde ülkemizin birçok yerinden gelen öğrenciler ve ziyaretçilere ALPEDO Kervan Lezzet Grubu’nun başarı yolculuğunu anlattık. Kahramanmaraş ve Gastronomi üzerine tecrübelerimizi paylaştık. Özellikle gastronomi sektöründe bulunmak isteyen arkadaşlarımıza, hayatları boyunca rehberlik edecek bilgiler aktardık. Bunun yanında Kahramanmaraş mutfağı üzerine konuştuk. Katılımcı arkadaşları, Kahramanmaraş’ı daha yakından tanımaları için kahraman şehrimize davet ettik. Gençlerimize faydalı olabilecek bilgiler aktarmaya çalıştık. Çünkü gençlerimiz, gerçekten bizim için çok değerli. Ben paydaşımız olan İstiklal Üniversitesi’ne ve ev sahibi Gaziantep Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.” Dedi.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ALPEDO Kervan Lezzet Grubu standında, katılımcılara bir ton dondurma ve Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetlerinden ikramlarda bulunuldu.
 

Bakmadan Geçme