İRAP 2021, 2'nci dönem eylem değerlendirme toplantısı yapıldı

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), 2021 Yılı 2'nci dönem eylem değerlendirme toplantısı, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında Afed ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

Toplantıya, Vali Coşkun’un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Vali Yardımcısı Vekili Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, AFAD Deprem Daire Başkanı Murat Nurlu, Deprem Mühendisliği Çalışma Grubu Başkanı Teoman Selçuk Köksal, Türkiye Deprem İzleme ve Değerlendirme Çalışma Grubu Başkanı Meltem Türkoğlu, Kaymakamlar, Belediyelerin temsilcileri ve İRAP eylemlerinden sorumlu kurum kuruluş temsilcileri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Coşkun: “Kahramanmaraş İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ile ilimizde güvenle yaşamayı, afetlerden kaynaklı oluşabilecek can ve mal kayıplarını olabildiğince önlemeyi, paydaş kurumlar arası iş birliğini artırmayı ve ekonomik gelişmeyi kesintiye uğratmadan afetlere dirençli bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda planın ve eylemlerin uygulanmasında sorumlu olan 49 kurum ve kuruluşumuza da büyük sorumluluklar düşmektedir. Toplantımızın ilimize, tüm vatandaşlarımıza ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza katkı sağlamasını ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, ülkemizi ve ilimizi Allah her türlü afetten korusun.” İfadelerine yer verdi.
 
AFAD İl Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, AFAD Deprem Daire Başkanı Murat Nurlu, Deprem Mühendisliği Çalışma Grubu Başkanı Teoman Selçuk Köksal, Türkiye Deprem İzleme ve Değerlendirme Çalışma Grubu Başkanı Meltem Türkoğlu’nun, Kahramanmaraş ilinin afetselliği, İl Afet Risk Azaltma Planı’nın önemi ve Kahramanmaraş’ta uygulama alanları ve eylemlerinin 2021 yılsonu gerçekleşme seviyeleri ile ilgili sunumunun ardından, yüz yüze ve çevrim içi katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme