Işık: 'HDP'li Garo Paylan'a cevap Sütçü İmam anıtı önünde verilmelidir'

Tarihçi Yazar Mehmet IŞIK, bir internet sitesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşa dair bir köşe yazısı kaleme aldı. Köşe yazısında Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteği dile getiren Tarihçi Mehmet Işık, Kahramanmaraş Milletvekillerine de bir öneride bulundu. Karabağ'daki haksız ve hukuksuz işgaline rağmen Ermenistan'a destek veren ve bölgedeki savaşın sorumlusu olarak Türkiye'yi ve Azerbaycan'ı sorumlu tutan HDP'li Garo Payla'a ve Ermeni Başbakanı Paşinyan'a cevabın Kahramanmaraşlı Milletvekilleri tarafından Azerbaycan Bulvarı başında bulunan Sütçü İmam Anıtı önünden verilmesinin anlamlı olacağını dile getirdi.

Işık: 'HDP'li Garo Paylan'a cevap Sütçü İmam anıtı önünde verilmelidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihçi Mehmet Işık,  yayınlanan aynı  köşesinde,  Ermeni sanatçı Kim Kardashian’a  cevabın Show Haber Spikerinden önce Kahramanmaraşlı kadınların cevap vermesi gerektiğini, Senem Ayşe ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Köşesinde  “Bu meselelerin popoyla değil, Senem Ayşe gibi yürekle, cesaretle azimle, iman ve şükürler olacağını hatırlatıyoruz” denilmesi gerektiğini, şehrimizdeki milli ruhun diri tutulmasının önemli olduğunu vurgulayan Mehmet IŞIK, Kahramanmaraş’tan Azerbaycan’a seslenmeli “Yanındayız Gardaş” demeliyiz, diyerek yazısını tamamladı.

Son günlerde bazı kliklerin Ermeni kartını masaya sürmesi sonrası dünyanın konuştuğu tek konu Azerbaycan ve Ermenistan savaşı oldu. Uluslararası gücü arkasına alarak şımarıkça hareket eden işgalci Ermenistan önceki gün Azerbaycan’a saldırmıştı. Azeri birliklerinin anında karşı vermesi ile Ermenilerin ellerinde bulanan Azeri topraklarının bazı bölümleri geri alındı. Türkiye’nin ve Pakistan’ın desteği ile Azeri özel kuvvetler birlikleri ilerleyişini sürdürürken, Türkiye’nin Azerbaycan’a gönderdiği Bayraktar TB-2’ler ise göklerde adeta destan yazdı. Ermeni zırhlı birliklerini darma duman eden göklerin çelik kartalı, yerdeki birliklerin adeta kanatlı meleği oldu.

Işık, sert sözler söyledi 

Sahada savaş yaşanırken, masada ise sosyal medya kanallarına sarılan küstahlara ise Kahramanmaraş’tan çok sert yanıt geldi. 

HDP'li Garo Paylan, Ermenistan'ın saldırılarına sahip çıktı, Azerbaycan ve Türkiye'yi suçladı. Paylan'ın, "KKTC’nin, Kıbrıs Rum Kesimi’ne saldırma olasılığı neyse, Karabağ’da Ermenilerin Azerilere saldırma olasılığı odur. Karabağ’da mevcut durumu değiştirmeye çalışan Azerbaycan ve Türkiye’dir" sözleri büyük tepki çekti. 

Ermeni asıllı ABD'li magazin yıldızı Kim Kardashian Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın sebepsiz saldırıların ve dezenformasyon kampanyasının kurbanı olduğunu iddia etmişti. 

Bu işler popo göstermek ile olmaz

Bu iki konuşmayı köşesine taşıyan Tarihçi Mehmet Işık: “Evet sosyal medya günümüzün gerçeğidir. HDP’li Garo Paylan’a  Sütçü İmam Anıtı’nın önünden AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri ortak bir basın açıklamasıyla cevap vermelidir. Siyasi partilerimizin kadın kolları başkanları ve STK temsilcilerimiz Show Haber Spikeri Ece Üner’den çok daha önce meydana çıkıp Kim Kardashian’a bu meselelerin popoyla değil, Senem Ayşe gibi yürekle, cesaretle azimle, iman ve şükürler olacağını hatırlatmalıydı” dedi.

Işık’ın köşesi ise şöyle:

Kahramanmaraş Azerbaycan’a seslenmeli; Yanınızdayız gardaşım!

Birkaç gündür dünyanın gündemi Karabağ. Azerbaycan’ın Katil Ermenistan’ın Karabağ’daki işgaline karşı mücadele veriyor. Hedef tek, Karabağ’ı yeniden eski hür günlerine ulaştırmak. Türkiye Cumhuriyeti, Pakistan, Ukrayna ve Gürcistan Azerbaycan’a tam destek açıklaması yaptı. Türkiye, bölgenin ağabeyi olduğunu, kardeşi Azerbaycan’ı kimseye yem etmeyeceğini hem hareketleriyle hem de sözleriyle gösteriyor. 

Azerbaycan’ın, can Azerbaycan’ın bugün hem fiili olarak hem moral olarak hem de algı olarak bizlerin desteğine ihtiyacı var. Hatırlayın Elazığ Depremi sırasında yardıma ihtiyacınız var mı? sorusunu sormayı kendisine zul saymış, yardım dolu uçağı kaldırıp Türkiye hava sahasına girdikten sonra hangi havaalanına ineceğiz diyerek, kardeşliğini göstermişti. Biz aynı kan, aynı soydanız. Biz aynı dinin ümmetiyiz. Bugün Azerbaycan’a verdiğimiz destekle kardeşlerimizin hem sahada hem de masada kazanmasını sağlayabiliriz. Sağlamalıyız da…

Kahramanmaraş olarak sesimizi en üst oktavdan duyurmalıyız. Şehrimizin meydanındaki Azerbaycan Bulvarı’ndan haykırmalı, her türlü desteğe hazır olduğumuzu ilan etmeliyiz. Kahramanmaraş, bu hususta diğer Anadolu kentlerine örnek olmalıdır. Ermeni katillerin Karabağ’da yaptıkları katliamlara 100 yıl önce uğramış olan Kahramanmaraşlılar, Ermeni Zulmünün ne boyutta olduğunu en iyi bilenlerdir. Ermenistan Başbakanı Paşinyan’a Fransızlara inanıp Türklerle uğraşan Agop Hırlakyan’ın akıbetini hatırlatmalıdır.   Bunu da Azerbaycan Bulvarının başında duran Sütçü İmam Anıtı’nın önünden ilan etmelidir. 

Evet, sosyal medya günümüzün gerçeğidir. HDP’li  Garo Paylan’a  Sütçü İmam Anıtı’nın önünden AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri ortak bir basın açıklamasıyla cevap vermelidir. Siyasi partilerimizin kadın kolları başkanları ve STK temsilcilerimiz, Show Haber Spikeri Ece Üner’den çok daha önce meydana çıkıp Kim Kardashian’a bu meselelerin popoyla değil, Senem Ayşe gibi yürekle, cesaretle, azimle ve imanla olacağını hatırlatmalıydı. 

Şehirlerin ruhu vardır, aynı insanlar gibi. Bu şehir kahramanlığı ile nam salmıştır, cesaretiyle adını cihanı aleme duyurmuştur. Dolayısıyla bugün Kahramanmaraş’tan Azerbaycan’a biz Sütçü İmam’ın torunları olarak yanınızdayız, silahsa silah, adamsa adam! Diye haykırmalıyız. 

Velhasıl ruhumuzun ölmediğini göstermeliyiz! Kahraman Azerbaycan’a seslenmeli, yanınızdayız gardaş! Demeliyiz.” 

Bakmadan Geçme