İYİ Parti Kahramanmaraş teşkilatları Küçük Sanayi Sitesine çıkarma yaptı

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Ahmet Çabukel, İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Doğan Murat Kılıç, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Fatih Öztürk, GİK Y. Üyesi Av. Günay Kodaz ve parti yöneticileri yeni sanayi sitesi esnaflarını ziyaret etti.

Esnaf ziyareti sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Çabukel, “Kiralar da bir düzenleme gerekmektedir, kiralık iş yeri tutan esnaf çaresiz, malzeme fiyatları son 1 yılda 3 katına çıkmış ancak işçilik düşmüş, bunlara bir çare bulması gerekiyor.” dedi.

“Malzeme fiyatları son 1 yılda 3 katına çıkmış”

Esnafların seçim istediğini öne süren Çabukel: “Sanayi esnafımız çok dertli; Büyükşehir Belediyesinden alamadıkları hizmetlerden dolayı üzüntülerini ve şikâyetlerini dile getirdiler. Sanayi içerisine yapılan alt yapı ve yol çalışmasını neden sanayinin 17 gün kapandığı sokağa çıkma kısıtlamasında yapmadınız, neden bayram tatilinde yapmadınız, neden akşamdan sabaha kadar çalışmak dururken sabah başlayıp büyün Esnaflarımızı perişan etmek için yol çalışması yapıyorsunuz, esnafımız bu konuda çok şikâyetçi! Kiralar da bir düzenleme gerekmektedir, kiralık iş yeri tutan esnaf çaresiz, malzeme fiyatları son 1 yılda 3 katına çıkmış ancak işçilik düşmüş, bunlara bir çare bulmaktansa günlük magazinsel olaylarla uğraşmayı şehrimize reva görenlere sesleniyoruz. İlk seçimde vatandaşımız bunun hesabını soracak.  Vatandaşlarımız Bağ-Kur primlerini ödeyemiyorlar, işçi maaşlarını ödemekte zorlanıyorlar, çoğu iş yeri sadece günlük yemek paralarını çıkarıyorlar. Ekonomiden çok dertli vatandaşlarımız, seçim istiyorlar. Artık insanlarımızı duymazdan gelmeyin.” Dedi.

“Son 1 yılda 2 bine yakın esnaf gezdik”

İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç ise, pandemi sürecinde ilçe teşkilatlarıyla birlikte 2 bine yakın esnaf gezdiklerini söyledi.

Kılıç, “Her fırsatta mahalleri geziyoruz, muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz. Sorunları yerinde tespitler yapıyoruz. Sorunların çözümü konusunda adımlar atılmasına öncülük ediyoruz. Her gittiğimiz yerde bizlere şunu söylüyorlar, seçimden sonra ilk defa iyi parti teşkilatlarının ziyaretlerine geldiklerini söylüyorlar. Sıkılmadık el dokunmadık gönül bırakmayacağız.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme