İyi Parti Kurucu İl Başkanı Atlı: Kahramanmaraş'ta ziyaret mitinge dönüştü

İyi Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı Opr. Dr. Faruk Atlı, Genel Başkanı Meral Akşener'in Kahramanmaraş programını değerlendirdi. Esnaf ziyaretinde bulunan Akşener'in siyaset yapmadığını, sadece sorunları dinlemek ve milletiyle birlikte olmak için geldiğini belirterek esnaf ziyaretlerinin kendiliğinden miting havasına döndüğünü belirtti.

İyi Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı Atlı, hemşerilerinin Genel Başkanları Meral Akşener’i bağrına basmasının mutluluğunu yaşadığını, her geçen gün yükselen ilginin ise iktidara yürümek için hiçbir engelin kalmadığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Elbistan, Afşin, Göksun’daki coşkunun Kahramanmaraş’taki heyecan ve kendiliğinden oluşan coşkulu kalabalığın taçlandırdığını belirten Atlı,  “artık tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da memleketin geleceği için iyi partili kadrolar göreve hazır. Küçük alanları ‘toplama’ yöntemiyle dolduramayanlar, Genel Başkanımızın ziyaretlerinde kendiliğinden oluşan kalabalığı görünce şaşkınlığını gizleyemediler. Partimize karşı ülkemizin her köşesinde yükselen bir ilgi var. Bu ilgi iktidarımızın bir göstergesidir.” Dedi.

İyi kadroları misafir etmekten mutluluk duyduk

Akşener’in Kahramanmaraş ziyaretinde Kahramanmaraş’ın eski ağır ceza reislerinden İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’ye eşlik eden Atlı, Genel Başkanları Akşener’in yanı sıra Teşkilat Başkanı İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Genel Sekreter Uğur Poyraz, Kalkınmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır,  GİK üyeleri ve Antayla Milletvekili Feridun Bahşi ile milletvekillerini Kahramanmaraş’ta misafir etmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Gece, Malatya Havaalanından aldıkları Genel Başkanları Akşener’in sabahki programına Elbistan’da esnaf ziyareti yaparak başladığını dile getiren Atlı, Elbistan, Göksun ve Afşin’de oluşan kalabalığın tüm teşkilatını mutlu ettiğini, Kahramanmaraş’taki heyecan ve coşkulu kalabalığın ise ziyareti taçlandırdığını ifade etti.

Engelli vatandaşımızla polemiğe girmedi

Göksun’da bir engelli vatandaşla Genel Başkanı Akşener’in diyaloğunu da değerlendiren İyi Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı Opr. Dr. Faruk Atlı; “Göksun’da engelli bir vatandaşımızdan genel başkanımıza “Ben 650 TL ile gül gibi geçiniyorum” şeklinde bir söylemi oldu. Sayın Genel Başkanımız da “ Ne güzel geçiniyormuşsunuz, gül gibi geçinin” şeklinde gayet güzel bir cevap verdi. Tabi ki bu tarz tepkiler geldiğinde polemiğe girmek yerine o insanlarında gönlünü almak lazım. Hükümeti destekliyor olabilir, herkes bizi destekleyecek diye bir kural yok. Onun için o arkadaşın da görüşüne saygı duyarak alandan ayrıldık” dedi.

Kahramanmaraş’ta ziyaret mitinge dönüştü

Göksun’un ardından Kahramanmaraş’a gelindiğini akşam saati ve soğuk havaya rağmen alanın dolduğunu, kalabalığın yılmadan Genel Başkanları Akşener’i beklediğine de dikkat çeken Atlı; “aslında tüm gidilen bölgelerde hedef esnaf ziyareti yapmaktı. Esnaf ziyareti sırasında kalabalık oluşunca genel başkanımız da çıkıp küçük bir kürsüde o kalabalığa hitap ediyor. Sayın Genel Başkanımızın her gittiği yerde hassasiyet ile söylediği bir şey var; “Ben buraya miting yapmaya gelmedim. Ben buraya sizden oy istemeye gelmedim. Hatta size politika yapmaya bile gelmedim. Ben sizin dertlerinizi dinlemeye geldim. Zaten seçim dönemi arkadaşlarımız yanlarınıza gelip oylarınıza talip olduklarını söyleyecekler. Sizleri ikna etmek için çalışacaklar. Çünkü bu işin velinimeti sizsiziniz. Nasıl ki esnaf için müşteri velinimet ise sizde politikacının, velinimetisiniz. Seçim zamanı zaten arkadaşlarımız yanınıza gelecek. Ben bunları söylemeye gelmedim. Ben Türkiye’nin genel sorunlarını siyaseten havasını sizlerden öğrenmeye, sizlerin düşüncesini öğrenmeye geldim” dedi. Bundan dolayı söz isteyen bütün esnaflarımızı dinledi.  Sayın Genel Başkanımız esnaflardan özellikle devlet kurumlarındaki sınavlardaki, mülakatlardaki yapılan haksızlıkları, dönen torpillerin fazlalığının şikâyetini aldı. “Bunların hepsini ben dile getirmeden zaten siz dile getirdiniz. Üniversite de öğrenci okutmanın zor olduğunu, kiraların ve diğer masrafların bir hayli arttığını zaten sizler söylediniz” dedi. Genel Başkanımız gittiği her yerde esnaflara mikrofon uzatarak sorunlarını dinlemeye çalışıyor ama öyle bir coşkulu kalabalık oluşuyor ki bir sandalyenin üstüne çıkıp, masanın üstüne çıkıp halka hitap etmek durumunda kalıyor. 

Kahramanmaraş artık kimsenin kalesi değil

Ak Partinin oy potansiyelinin yüksek olduğu Kahramanmaraş’ta İyi Partiye gösterilen ilginin bu algıyı yıktığına da vurgu yapan Atlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bundan önce Kahramanmaraş Ak Parti’nin kalesiydi. Artık böyle söylememek gerek diye düşünüyorum. Elbistan’dan yola çıktığımız için söylüyorum; Bundan 15-20 gün önce Mahir Bey orada Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışında idi. Orada bir konuşma yapmıştı. Kendisi ile birlikte gelenler dışında Elbistan’dan neredeyse hiç katılım olmamıştı. Orada Ak Parti Elbistan İlçe Başkanını uyarmıştı. Niçin hiç insan gelmediğini, neden insanları oraya toplayamadığını sormuştu. Bunu dile getirirken sosyal medyaya düştüğü için dile getiriyorum. Yoksa diğer siyasi partiler ve siyasetçiler hakkında konuşmamaya özen gösteriyorum.

Her ziyaret durağımız miting havasında geçti

Ondan bir ay önce Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a gelmişti. Çok büyük bir miting alanı hazırlanmıştı ama miting alanının dolmayacağı anlaşılınca belediyenin karşısında küçük bir avluda toplantı yapma durumunda kaldılar. O avlu bile doldurulamadı. Hem Cumhurbaşkanının yaptığı Kahramanmaraş mitingi hem de Mahir Bey’in yaptığı Elbistan’daki açılış bizim yaptığımız toplantıların oldukça gerisinde kaldı. İnsanlarda artık bıkma görüyorum. Tabi ki ekonomi insanların nazarında çok önemli bir yer kaplıyor. Gerçekten insanlar bir ekmeğe muhtaç durumda. 

Hükümetleri tencere getiriyor tencere götürüyor

Türkiye’nin 13 milyon civarında emeklisi var. 7-8 milyon civarında asgari ücretli çalışanı var. Tabi ki 2022 yılı için açıklanan asgari ücret miktarını olumlu buluyorum ama dövizdeki olağanüstü artış bizim alım gücümüzü oldukça düşürdü. Bu nedenle asgari ücrete yapılan zamda çok az etkilememiş olacak. Siyasetin duayeni rahmetli Süleyman Demirel’in de dediği gibi hükümetleri tencere getirir, tencere götürür. Artık tencere boş, insanlar bunun farkında. Bütün sınavlardaki, mülakatlardaki haksızlıkları insanlar görüyor. Ekonomik hataları görülüyor. Birçok insana avantaj sağlamak adına ülkenin geleceğinin 25 yıllık anlaşmalar ile ipotek altına alındığını insanlar görüyor. Araba geçiş garantili otoyolların döviz üzerinden anlaşmalar ile yapıldığını görüyor. Yolcu garantili havaalanları, hasta garantili hastaneler bunları milletimiz hep biliyor. Bu 25 senelik anlaşmalardan Türkiye’nin çok büyük zararları olmuştur. Artık milletimiz nezrinde de bıçak kemiğe dayandı.”
Genel başkanımız mutlu ayrıldı

Partilerine olan ilginin her geçen yükseldiğini, her geçen gün geçişlerin olduğunu da hatırlatan Atlı, ziyaret akşamında Genel Başkanları Akşener ile özel görüştüğünü ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kahramanmaraş organizasyonunun bitiminin ardından Sayın Genel Başkanımız Meral Hanım, istirahat için otele geçmişti. İl yönetimimiz ile görüştükten sonra kurucu il başkanı olarak Sayın Genel Başkanımız ile görüşme istedim. 15-20 dakikalık bir değerlendirme toplantımız oldu. Kendisine “Kahramanmaraş’tan memnun kaldınız mı?” diye sordum. “Kahramanmaraş’ın zor bir yer olduğunu biliyorum. Beklentimin oldukça üstünde bir coşku gördüm. Yakın zamanda yapılan kamuoyu araştırmalarında da Kahramanmaraş için büyük yükseliş gördüm. İnşallah daha iyi de olacak. Memnun kaldım” dedi. Bu nedenle Sayın Genel Başkanımıza bu memnuniyeti sağlayan öncelikle milletimize, İl Başkanımıza, İl Yönetim Kurulu Üyelerimize, İlçe Başkan ve Yöneticilerimize, iyilik neferlerine çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin geleceği aydınlık olacak. Türkiye iyi olacak.”
 

Bakmadan Geçme