İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Kılıç, yurt çözümü için iki öneri sundu

İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç, Kahramanmaraş'ta öğrencilerin barınma sıkıntısı olduğunu belirterek alternatif iki çözüm önerisi sundu. Şehrin idari ve mülki amirlerine seslenen İyi Partili Kılıç, Mehmet Akif Kültür Merkezi üstündeki binanın ve eski AKADEŞ binasının ivedilikle yurda dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Kılıç, yaptığı açıklamasında: “Şekerdere yolu üzerindeki bildiğim kadarıyla şuan kullanılmayan eski belediye binası ve eski AKDEDAŞ binasını ivedi bir şekilde yurda çevirip dışarıdan gelen öğrencilerin ihtiyaçları için kullanıma açılmasın gereklidir. Türkiye’nin bir çok ili dahil Kahramanmaraş’ta da barınma sıkıntısı vardır. Bu duruma bir an önce müdahale edilmesi gereklidir.

Mevcut özel yurtların pahalılığı evlerin pahalılığı henüz memleketimize gelen öğrencilerin bir birlerini tanımadan ev tutması sebebiyle bu önerimizin dikkate alınarak bir an evvel bir girişim yapması geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha fazla zor durumda kalmaması açısından önem arz etmektedir. 

Bu sebeple muhalefet partisi ilçe başkanı önerdi diye bu durumu göz ardı etmeyeceğinizi umuyorum. Hemen gerekli işlemler başlatılmalı ve şehrimize yakışır şekilde öğrencilerimiz en ivedi şekilde yerlerine yerleştirilmelidir. Bu sebepten dolayı sayın Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve Ak Parti İl Başkanı sayın Av. Fırat Görgel ve Onikişubat İlçe Başkanı sayın Mücahit Kara beye tüm AK Parti teşkilatlarına buradan çağrımdır; önerimizi acilen dikkat alıp gerekli çalışmaları başlatmanızı rica ediyorum.

Yine bu süre zarfında ev yurt gibi barınma yerleri bulunmayan dışardan gelen öğrendiklerimizi Şekerdere yolu üzerinde bulunan İYİ Parti il ve Onikişubat İlçe parti binamızda barınma ve konaklama yeri ayarlamak İçin bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme