Kahramanmaraş'a 10 yeni ambulans tahsis edildi

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü'ne Sağlık Bakanlığı tarafından biri yeni doğan ambulansı olmak üzere toplamda 10 adet ambulans tahsis edildi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nde envantere giren ambulanslar için, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Ek Hizmet Binası’nda devir teslim töreni düzenlendi. 

Törene; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekilleri Av. Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ile 112 acil sağlık hizmetleri personelleri katıldı. 

Pandemi dolayısıyla zor bir süreçten geçiyoruz ifadelerini kullanan Vali Coşkun: “Salgın hastalık nedeniyle ilimizdeki sağlık çalışanlarımız ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızla alakalı görevli personellerimiz büyük bir fedakârlık örneği sergiliyorlar. Sağlık çalışanlarımızın büyük özverisinin yanı sıra kolluk kuvvetlerimizin de yardımıyla sahada her alanda yapılan denetimler ve vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı sayesinde çok şükür ilimiz genelinde vaka sayılarında gözle görülür bir düşüş yaşanmaktadır. Bundan sonraki süreçte de rehavete kapılmadan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ilgili bakanlıklarımız ve bilim kurulumuzun almış olduğu tedbir kararlarına uyarak inşallah bu işin üstesinden de geleceğiz.

Pandemi süreci boyunca pozitif vakaların tespiti ve filyasyon çevresinin araştırılmasında büyük özveri gösteren sağlık personelimizin hakkını vermemiz gerekiyor. Sizlerin nezdinde salgının başladığı ilk günden bu yana büyük bir fedakârlıkla görevlerini yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere ilgili tüm kamu personelimize şükranlarımızı sunuyorum. Bugün yapmış olduğumuz bu törenle sağlık bakanlığımız tarafından İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsis edilen 10 adet 112 Acil Yardım Ambulansıyla birlikte ilimiz genelinde bakanlık bünyesinde hizmet veren ambulans sayımız 70’ten 80’e çıkmıştır. Çok şükür devletimiz, memleketimizin en ücra köşesine bile bu hizmeti götürmektedir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Yeni ambulansların ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ise: “Kahramanmaraş genelinde 46 istasyonla 70 ambulansla yaklaşık 711 personelle bu acil sağlık hizmetlerini yürütmekteyiz. Son 3 yıldır istasyon sayımızı 36’dan 46’ya çıkardık ve yüzde 30’luk bir artış oranı oldu. Bunun yanında 112 binalarımızda da müstakile dönmeye başladık ve 3 yıl içerisinde 9 tane müstakil binamızı Kahramanmaraş’ımıza Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde kazandırdık. Şu anda da inşaatı devam eden 112 istasyonlarımız var. Örneğin Haydarbey, Arslanbey, üniversite ve Ilıca Mahallelerinde bu istasyonlarımızın yapımı devam ediyor. Kısa süre içerisinde de halkımızın hizmetine sunacağız. Onikişubat İlçemizde Akçakoyunlu, Tekir, Elbistan’da Kızılcıoba, Esentepe, Taşfırın, Pazarcık’ta Narlı, Göksun merkez ve Andırın merkez istasyonlarımızda son 3 yıl içerisinde açıldı.

112 acil hizmetlerinde ekiplerimiz kırsalda ve merkezde hizmetine devam etmektedir. Kentsel alanda ilk 10 dakika içerisinde yüzde 94 oranında vatandaşlarımıza ulaşmaktayız. Kırsalda da ilk acil müdahaleleri yüzde 87 oranında ilk 30 dakika içerisinde yapmaktayız. Bundan sonrakim süreçte de her anlamda kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bakanlığımız ilimize ilk defa yeni doğan ambulansı tahsis etti. Bu ambulansın içerisinde elektronik sedyeden küvezine kadar bütün donanımlar var.” dedi.

Törenin sonunda protokol üyeleri ambulansların anahtarlarını 112 Acil Servis çalışanlarına verdi.


 

Bakmadan Geçme