Kahramanmaraş'a Türkiye şampiyonası müjdesi

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışı 'Kahramanmaraş Grand Prix' kadınlar etabının kazananları belli oldu. Toplamda 46 kadın bisikletçi arasından Rusya ve Ukrayna milli takım sporcuları yarışın galibi oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışı ikinci gününde hızlı başladı. Kahramanmaraş Grand Prix adı verilen etapta yarışan 46 kadın sporcu, kent merkezinden hareketle Türkoğlu ilçesine kadar 97 kilometrelik bir parkurda mücadele etti. Türkiye, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Kazakistan ve Özbekistan milli sporcularının yer aldığı yarış, beklenen süreden bir saat önce tamamlandı.

Düzenlenen yarışmayı Rusya takımında yarışan Anastasia Chursina birinci olarak bitirirken, Ukraynalı sporcular Olena Sharga ikinci, Olga Shekel ise üçüncü olarak ödül almaya hak kazandı. Yaklaşık 2 hafta sonra Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek olimpiyatlara hazırlanan sporcular, zorlu parkurda önemli bir deneyim kazandı.

Kahramanmaraş’a Türkiye şampiyonası müjdesi

Ödül töreni öncesi açıklamalarda bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör büyük bir vizyon ortaya koyarak kentte ilk kez böyle bir etkinliği organize etti. Sporcular, parkurdan, konaklamadan ve diğer şartlardan oldukça memnun. İlk olmasına rağmen sanki yıllardır bu etkinliği düzenliyoruz gibi bir profesyonellik gözlemledim. Hem turizmde, hem kentin uluslararası tanıtımında, hem spor faaliyetlerinde önemli bir kazanım elde ettik. İnşallah yakın zamanda yapılacak, Bisiklet Türkiye Şampiyonası’nın da bir bölümünün Kahramanmaraş’ımızda gerçekleşmesi için çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sürdürüyoruz. Bunun da müjdesini vermiş olalım” ifadelerini kullandı.

Tekrar geleceğim şampiyon olacağım

Milli Takım sporcularımızdan Azize Bekar (20) ise yarışmanın en genç sporcusu olarak kürsüye çıktı. Genç sporcu yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş parkurları çok zordu. Şartların zor olması bizi daha zor turnuva ve yarışlar için hazırlıyor. İnşallah Türkiye Şampiyonası burada olursa bir daha geleceğim. Bu kez kürsünün etrafında dolaşmayacağım. Kahramanmaraş’ta şampiyon olmayı hedefliyorum” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme