Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi açıldı

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında Kahramanmaraş'a Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 426 kütüphaneden biri olan Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi'nin açılışı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen programla yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, KAMİMDER Başkanı Bilal Güngör, Öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Vali Coşkun yaptığı konuşmasında: “Kütüphanelerin önemine binaen, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak amacıyla 26 Ekim 2021 tarihinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi başlatılmıştır. 
 
Proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığımızın desteği ile bugün Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanesinin açılışını yapıyoruz. Hizmete sunduğumuz bu kütüphaneler, inşallah öğrencilerimizin bilgiye ulaşmalarını daha kolay hale getirerek kişisel gelişimlerini tamamlamasına imkân sağlayacak ve geleceğimizi inşa etme yolunda önemli bir adım olacaktır. Kütüphanelerin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimizin başarılarına vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının akabinde protokol üyeleri birlikte açılışını yaptıkları kütüphaneyi gezdi.

Kütüphane açılışının ardından Kahramanmaraş İmam Hatip Mezunları Derneği (KAMİMDER) ve İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) tarafından 8. sınıf ve 12. sınıflar için hazırlanan kitapların dağıtımı için program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, KAMİMDER Başkanı Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman ve Milletvekili Aycan açılış konuşmaları yaparak öğrencilere dağıtılan kitapların başarılarına vesile olması temennisinde bulundu.

Üniversite ve Liseye Giriş Sınavı hazırlık setinden oluşan kitaplar, Vali Coşkun, Milletvekilleri Özdemir ve Sefer Aycan, Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman ve KAMİMDER Başkanı Güngör tarafından öğrencileri temsilen okul müdürlerine takdim edildi.
 

Bakmadan Geçme