Kahramanmaraş, Balık Festivaline hazır

Kahramanmaraş'ta 10 Eylül Cumartesi günü başlayacak ve 2 gün sürecek olan Balık Festivali öncesi tanıtım toplantısı yapıldı. Kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Balık Festivali ilişkin detayla paylaşıldı.

Kervanhan’da düzenlenen toplantıya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kültür Turizm il Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Bilir, Kahramanmaraş Balıkçılar Dernek Başkanı İbrahim Sarı ile medya temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Milletvekili Özdemir: “Kahramanmaraş’ta önümüzdeki günlerde güzel bir etkinlik düzenleyeceğiz. Etkinlikle ilgili hem Kahramanmaraş’ın dışardaki sesi hem Kahramanmaraş’a en doğru ulaşan kişiler siz olduğunuz için öncelikle sizinle paylaşmak daha doğru olur diye düşündük. Yanımda Tertip Komitesinden arkadaşlarım, organizasyonu yapan derneğimizin sorumlusu arkadaşlarım, Türkoğlu Belediye Başkanımız, Tarım İl Müdürümüz ve İl Kültür Turizm Müdürümüzle birlikte bir organizasyon yapıyoruz. Şunu söyleyelim ki ilimizi tanıtacak her türlü organizasyonun içinde olmak istiyoruz. Geçen haftalarda da sanayici bir iş yeri bir festival düzenledi. Hasbelkader bizde bulunduk 1500 tane araç yaklaşık olarak 5000 kişi vardı. Normalde bu kadar büyük bir organizasyon yapılamazdı ancak gerçekten yapılmıştı. Demek ki Kahramanmaraş’ımızda kendi etkinlik ve sosyal çevre alanlarında bu tip etkinlikler yapılabiliyormuş. Ancak bizim hem yerel siyasetçilerimiz hem de milletvekillerimiz olarak zaman zaman bunların içinde olabiliyoruz zaman zaman da bunların farkında olmuyoruz. Bunun için hem Osman Başkanımız hem biz bunların farkında olalım ve bu güzel işlerin yanında yer alıp daha da güzelleştirelim diye çaba içerisindeyiz. Önümüzdeki hafta da 3’üncü Balık Festivali düzenlenecek. Biliyorsunuz ki Kahramanmaraş alabalık üretiminde Türkiye de 1 numara. Ülkemizde en çok alabalık üretilen yer Kahramanmaraş. Arkadaşlarımızda insanlarımızın balık tüketimine olan ihtiyacı, çocuk gelişiminde ne kadar etkili bir besin olduğuna ve sağlığa ne kadar faydalı olduğuna dair farkındalık oluşturmak istemişlerdir. Festivalde farklı illerden 29 dernek katılım gösterecek ve şehrimizin tanıtımı yapılacaktır. 

Festival 10 Eylül Cumartesi günü başlayacak. Festivalde saat 12.00’den 15.00’e kadar alabalık ikramı yapılacaktır. Etkinlik Belediye meydanında düzenlenecektir. Zaman zaman akademik bilgisi olan hocalarımızın bilgilendirme de bulunduğu zaman zaman sosyal etkinlikler yani okçuluk, kemençe, halk oyunları ve akşam saatlerinde de bir konser gerçekleşecektir. Özellikle küçük çocuklarımıza Japon balığı dağıtılacaktır. Yani insanların Cumartesi günü keyifli ve güzel zaman geçirecekleri bir yer haline gelmiştir. Bu arada da alabalık tüketiminin yaygınlaşmasını sağlayacak bir farkındalık oluşturmak istenmiştir. Bu organizasyona Büyükşehir Belediyemiz, Onikişubat Belediyemiz, Dulkadiroğlu Belediyemizde destek sağlamışlardır. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Bende organizasyonun Tertip Komitesinden biriyim işin başkanı arkadaşlar da yanımızda. Balık üretimi Tarım ve Hayvancılık0 Bakanlığına Bağlıdır bu konu da Tarım İl Müdürümüz Ramazan Bilir de her aşamada yardımcı oldu. İl Kültür Turizm Müdürümüz Seydihan Küçükdağlı da festivalimizin tanıtımında yardımcı oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Türkoğlu Belediye Başkanı Okumuş ise: “Tertip komitesinin düzenlediği basın toplantısına hoş geldiniz değerli arkadaşlar. Etkinliğin basın ve tanıtım bölümünü ben gerçekleştirdim. Bu vesileyle de 3’üncü Balık Festivalinin tanıtımı için bugün bir araya geldik. İnşallah 2 gün boyunca güzel etkinliklerimiz olacak ve Kahramanmaraş’ımızı bu alanda da bütün dünyaya tanıtacağız. Asıl emeği geçen İbrahim kardeşime teşekkür ediyorum. Bizlerde değerli vekilim ve müdürlerimizle beraber festivale katkı sağlamaya çalıştık.  Kıymetli vekilim Ahmet Özdemir başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Balıkçılar Derneği Başkanı Sarı: “Sayın vekilim değerli komite üyelerim 2020 yılında bu programı düzenlemeye başladığımızda denizi olmaya şehir Kahramanmaraş sloganıyla başlamıştık. Biliyorsunuz buraya en yakın deniz 300 kilometre uzaklıkta. Kahramanmaraş bir su şehridir ve suyun olduğu her yerde balıkçılık yapılabilir. Bu konuda da bizleri yalnız bırakmayan sayın vekilime, sayın belediye başkanlarıma, sayın müdürlerime, desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Biz Kahramanmaraş Balıkçıları olarak elimizden geldiği kadar balıkçılık sektörünü Türkiye’ye ve dünyaya duyurmayı hedefliyoruz.” Dedi. 
 

Bakmadan Geçme