Kahramanmaraş dahil 337 ilçeye avantajlı destek imkanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, iller arası gelişmişlik farklarını ortadan kaldıracak, illerin daha az gelişmiş ilçelerini kalkındıracak önemli bir adım attı. 39 ilin 74 ilçesi daha Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile alt bölge desteğinden yararlanmaya hak kazandı. Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ve Ekinözü ilçeleri de bu imkana kavuşmuş oldu.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar ile İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’nın (İlçe SEGE - 2022) sonuçları esas alınarak ilçelerin gelişmişlik sıralaması güncellendi. Böylece Türkiye genelinde 337 ilçe bu imkandan yararlanacak.

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ve Ekinözü ilçeleri de 337 ilçeler arasında yer alıyor. Böylece Türkiye’nin topyekün kalkınması amacıyla kullandığı bu destek modeli, il içindeki ve iller arasındaki gelişmişlik farklarını ortadan kaldırmayı; az gelişmiş bölgeleri daha hızlı kalkındırmayı amaçlıyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla alt bölge desteğinden yararlanan ilçeler listesine eklenen yeni ilçeler şöyle, Adana: Pozantı, Afyonkarahisar: Evciler, Aksaray: Sultanhanı, Ankara: Evren, Güdül, Kalecik, Antalya: Akseki, İbradı, Balıkesir: Manyas, Bartın: Ulus, Tefenni, Bilecik: Pazaryeri, Bolu: Mengen, Bursa: Orhaneli, Çankırı: Yapraklı, Çorum: Oğuzlar, Dodurga, Kargı, Denizli: Bozkurt, Çal, Çardak, Bekilli, Edirne: Havsa, Süloğlu, Elazığ: Ağın, Erzincan: Kemah, Üzümlü, Eskişehir: Beylikova, Çifteler, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Sarıcakaya, Seyitgazi, Giresun: Çamoluk, Isparta: Atabey, Senirkent, Yenişarbademli, İzmir: Kınık, Karaman: Ermenek, Kastamonu: Ağlı, Araç, Küre, Kayseri: Özvatan, Kilis: Elbeyli, Kocaeli: Kandıra, Konya: Çumra, Akören, Kütayha: Emet, Manisa: Demirci, Gördes, Kırkağaç, Sarıgöl, Mersin: Bozyazı, Çamlıyayla, Muğla: Kavaklıdere, Ordu: Akkuş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gürgentepe, İkizce, Mesudiye, Sakarya: Kocaali, Samsun: Ladik, Terme, Sivas: Doğanşar, İmranlı, Tekirdağ: Hayrabolu, Tokat: Başçiftlik, Sulusaray, Uşak: Ulubey ve Yozgat: Kadışehri.

Bakmadan Geçme