Kahramanmaraş için çok kuvvetli yağış uyarısı

Kahramanmaraş Valiliği bu gece yarısından itibaren başlayacak çok şiddetli yağış için vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Bu gece saat 00.00 itibari ile başlaması beklenen şiddetli yağış ihtimaline karşı vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Edinilen bilgilere göre doğu Akdeniz’de görüşlerin genellikle kuvvetli olacağı yönünde.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada: “Doğu Akdeniz’de 19.12.2021 Pazar günü görülecek yağışların genellikle kuvvetli; Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Hatay’ın kuzey ve kıyı kesimlerinde (Ercin, Dörtyol, Hassa, İskenderun, Samandağ ve Yayladağı) şiddetli (51-100 kg/m2), yer yer aşırı (100 kg/m2 üstü), olacağı tahmin ediliyor. 

Yağışların genellikle sağanak, kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, rakımı 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. 

Kuvvetli ve şiddetli yağışların; 20.12.2021 Pazartesi öyle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” Denildi.
 

Bakmadan Geçme