Kahramanmaraş'ın UNESCO yol haritası hazır

UNESCO sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Güngör, 'Kurumlarımızla oluşturduğumuz yüksek koordinasyon UNESCO sürecini de olumlu etkiliyor. Çalışmalarımız sürüyor. Tüm paydaşlarımızla şehrimizin edebiyat birikimini uluslararası boyutlara taşıyacağız' dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılım yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan yol haritasıyla ilgili Vali Ömer Faruk Coşkun, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KİÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ve KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör devam eden süreç ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş’a çok yakışacak

Başkan Güngör düzenlenen toplantıda, “Bir süredir üzerinde titizlikle çalıştığımız UNESCO süreci ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Kahramanmaraş’ımız, edebiyatın ayrılmaz bir parçası. İnşallah, kurumlarımızla sağladığımız yüksek koordinasyon ve işbirliği sayesinde Kahramanmaraş’ın kültürel birikimini evrensel bir hale getirmiş olacağız. Başvurumuzun olumlu sonuçlanmasıyla şehrimizin yetiştirdiği kıymetli şair ve yazarlarımız uluslararası literatürde de yerini alacak” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme