Kahramanmaraş SMMMO'dan geleneksel aşure etkinliği

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası, geleneksel hale getirdiği aşure günü etkinliği düzenledi. Etkinliğe kent protokolünün yanı sıra vatandaşlarda katıldı.

Hazret-i Âdem’in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub’un oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması, Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa’nın Kızıl denizi geçmesi, Hazret-i İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure Günü gerçekleşmiştir. Bu vesile ile muharrem ayının 10’uncu günü aşure günü olarak İslam coğrafyasında kutlanmaktadır.

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, her yıl geleneksek olarak düzenlediği aşure etkinliğini bu yılda hizmet binası önünde geniş katılımla gerçekleştirdi. Etkinlik yapılan duanın ardından, Oda üyelerine ve vatandaşlara aşure ikram edilmesinin akabinde son buldu.

Aşure etkinliğine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal, Av. Ahmet Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, İl Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Kahramanmaraş OSB Müdürü Hasan Köse SMMM oda üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Oda Başkan Yardımcısı Abdullah Kalın'ın girişimleri ile gerçekleştirilen aşure etkinliği kent protokolü ve katılımcılardan tam not aldı. Meslektaşları için gece gündüz demeden çalışan ve her fırsatta bütüncül hareket etmeyi kendine ilke edinen SMMM Odası 2’nci Başkanı Abdullah Kalın: “Soframız bereketlensin, birlik ve beraberliğimiz kuvvetlensin inşallah. Oda üyelerimizle birlikte aşure kazanımızı kaynattık şimdi de ikram ediyoruz. Oda olarak geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizi bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Pandemi dolayısıyla geçen yıl yapamamıştık ama bu yıl yeniden kısmet oldu. Katılım sağlayan protokol üyelerimize, vatandaşlarımıza ve en önemlisi değerli yol ve mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Mübarek Muharrem ayının ülkemize ferah ve bolluk getirmesini diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme