Kahramanmaraş'ta 11 Branşta KAMEK kursları devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, 11 branşta yeni eğitim dönemine devam ediyor. Kursiyerlerden Abdurrahman Şan, 'Ud eğitimi alıyorum. Bu alanda kendimi geliştirmeme olanak sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum' dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetleri çerçevesinde mesleki eğitimleri sürdürüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK)  bünyesinde 2021 yılı itibariyle 11 branşta düzenlenen eğitimler pandemi kısıtlılıkları sonrası kaldığı yerden devam ediyor. Faaliyette olduğu günden bu yana toplamda 25 bin kişiye eğitim veren KAMEK’te Halk Oyunları, Ahşap Boyama, Kağıt, Rölyef, Çini, Tezhip ve Takı Tasarımı branşlarının yanı sıra Kanun, Ud, Keman, Ney ve Ritim gibi enstrüman programları da yer alıyor.

Eğitimlerimiz sürüyor

Ud eğitimi alan Kursiyer Abdurrahman Şan yaptığı açıklamada, “Pandemi nedeniyle kursumuza ara vermek zorunda kaldık. Ancak bu dönemde eğitmenlerimizin gayretleriyle uzaktan çevrimiçi olarak eğitimlerimizi sürdürdük. Kurslarımızın açılmasıyla beraber yüz yüze eğitimlerimize devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederim” ifadelerini kullanırken, Kursiyer Mustafa Devran Yaycı ise alacakları belgelerin mesleki hayatlarında önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.
 

Bakmadan Geçme