Kahramanmaraş'ta 19 kişiden 19 ruhsatsız silah yakalandı

Kahramanmaraş'ta polis ekiplerince son iki haftada düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheliden 19 silah ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, silah taşıyan ve silahla havaya ateş eden şahıslara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 

Ekipler, silah taşıyan, silah kullanan ve silah kullanması muhtemel şahıslara yönelik çalışmalar kapsamında mahalle ve parklara huzur uygulamalarına ağırlık verdi. 

Yapılan çalışmalarda, havaya ateş ederken suçüstü 4 kişi, sokak üzerinde silah taşırken 6 kişi, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele bulunduran 9 kişi yakalandı. 

Şüpheli şahıslardan 7 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız pompalı tüfek, 3 ruhsatsız av tüfeği, 6 kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 19 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Yapılan denetimlerde 3 şahıs üzerinden suçta kullanılabilecek bıçaklar ele geçirildi. Şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ateşli silahlarla vatandaşların huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden şahıslara yönelik etkin mücadele edileceğini, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edeceği bildirildi.

Haber: guncel46.com
 

Bakmadan Geçme