Kahramanmaraş'ta bin 182 sürücüye cezai işlem uyguladı

Kahramanmaraş'ta uygulanan trafik denetimleri ve kontrollerinde trafikte can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bin 182 sürücüye cezai işlem yapıldı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre; Trafik ekipleri, trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. 

26 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında Trafik ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 23 bin 133 araç ve sürücü kontrol edildi. 

Ekipler yaptıkları kontrollerde çevreyi rahatsızlık veren ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren 144 kişiye ehliyetsiz araç kullanmaktan, 40 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 767 sürücüye hız ihlali etmekten, 25 sürücüye abartı egzozlu araç kullanmaktan, 32 sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan, 59 sürücüye yüksek sesle müzik dinlemekten, 35 motosiklet sürücüsüne kask takmamaktan, 77 sürücüye araçla seyir halindeyken cep telefonu kullanmaktan, 3 sürücüye trafikte araçla makas atmaktan cezai işlem yapıldı. 

Cezai işlem yapılan bin 182 araçtan 45’i ise eksiklerinden dolayı trafikten men edildi.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, trafikte can ve mal güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edeceği öğrenildi.
 

Bakmadan Geçme