Kahramanmaraş'ta bir haftada 14 ruhsatsız silah ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta polis ekiplerince bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 14 şüpheliden, 14 silah ele geçirdi.

Edilen bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, silah taşıyan, silah kullanmaya teşebbüs edecek şahıslara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Polis ekipleri, son bir hafta içinde yaptığı çalışmalarda, havaya ateş ederken suçüstü yakalanan 2 kişi, sokak silah taşırken 8 kişiyi, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 4 kişiyi yakaladı. 14 şahıstan 2 ruhsatsız tabanca, 6 ruhsatsız pompalı tüfek, 3 ruhsatsız av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 14 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Park ve bahçelerde yapılan denetimlerde 4 şahıs üzerinden suçtan kullanılabilecek bıçaklar ele geçirildi. Bu bıçaklara el konularak, şahıslara emre aykırı davranıştan işlem yapıldı. Silahla yakalanan 14 şahsa da adli ve İdari İşlem yapıldı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ateşli silahlarla kamunun huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden şahıslara yönelik etkin mücadele yürütülerek vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği ifade edildi.

Haber: guncel46.com
 

Bakmadan Geçme