Kahramanmaraş'ta 'Çevre Dostu Proje' için imzalar atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA arasında 'Kahramanmaraş Entegre Atık Yönetim Planı' destek sözleşmesi imzalandı. Başkan Güngör, 'Şehrimizin uzun vadeli katı atık yönetim planın hazırlıyoruz. Hayırlı olsun' dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında “Kahramanmaraş Entegre Atık Yönetim Planı (KEAYP)” destek sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir tarafından hazırlanarak 2020 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında DOĞAKA’ya sunulan proje destek almaya hak kazandı.Çevre dostu projenin imzaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından atıldı.

Entegre atık yönetim planı

Başkan Güngör imzalanan destek sözleşmesiyle ilgili, “Kahramanmaraş Entegre Katı Atık Yönetim Planımız ile şehrimizde orta ve uzun vadede sürdürülebilir atık yönetiminin sağlayacak sistem planları yaptık. Planımız kapsamında, Kahramanmaraş’ımız için ambalaj atıkları, hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıkları, tıbbi ve özel atıklar ile endüstriyel atıkların mevcut yönetimi incelenerek 2040 yılına kadar nüfus ve atık programları yapacağız. Hamdolsun bu planımız ile Kahramanmaraş’ımızın uzun vadeli atık yönetim planı hazır olacak. DOĞAKA’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verildi.
 

Bakmadan Geçme