Kahramanmaraş'ta çiğ sütün referans litre fiyatına 50 kuruş zam yapıldı

Kahramanmaraş'ta çiğ sütün referans fiyatı 01 Ocak 2021 tarihi itibari ile litre başına 3 lira 80 kuruştan 5 Liraya çıkarılmıştı. Çiğ sütün referans fiyatlarına 01 Haziran 2021 tarihi itibari ile 50 kuruşluk fiyat iyileştirmesi daha yapılacak.

Kahramanmaraş İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Fehmi Balbars’ın girişimleri ile Koyun-Keçi Yetiştiricilerini sevindirecek adım atıldı. Başkan Adayı Balbars’ın görüşmeleri sonucunda 5 Liradan satışa sunulan Çiğ sütün referans litre fiyatı 01 Haziran 2021 tarihinden sonra uygulanmak üzere 5 lira 50 kuruşa çıkarıldı.

Süt üreticileri sevindiren anlaşma geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Fehmi Balbars: “Süt üreticileri günümüz şartlarında zor bir süreçten geçiyorlar. Bizler üreticilerimizin haklarını en iyi şekilde savunma gayreti içerisindeyiz. Yaptığımız görüşmeler neticesinden 2019 sonuna kadar uygulanan 3 lira 80 kuruşluk Çiğ sütün referans litre fiyatına 2021 yılı başında iyileştirme yaptırarak 5 liraya yükseltmiştik. Bu fiyatlar 01 Haziran’a kadar uygulanacak. Bu tarihten itibaren üreticimizin ürettiği çiğ sütün referans litre fiyatı 5 lira 50 kuruş olacak. Artan talep ve yükselen maliyetler nedeniyle birçok ürünün fiyatına zam yapıldı. Buna karşılık bizlerde üreticilerimiz için girişimlerde bulunduk ve fiyat güncellemesi yaptık. Sürdürülebilirlik için bunu zammı yapmak zorundaydık.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme