Kahramanmaraş'ta Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş'ta 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Onikişubat Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü'nde program düzenlendi.

Programa, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Av. Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkan Vekili Mustafa Evliya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu katıldı.

Onikişubat Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki bakım evlerinde kalan otizmli çocuklarımızı ziyaret eden Vali Coşkun ve protokol üyeleri, faaliyetlere katılan çocuklara teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Vali Coşkun burada yaptığı konuşmada “Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle merkezimizdeki çocuklarımıza yönelik bir ziyaret gerçekleştirdik. Otizmi bir engellilik hali olarak değil bir farklılık olarak değerlendiriyoruz. Çocuklarımıza burada devletimizin ve milletimizin imkânları doğrultusunda, toplumsal yaşama daha fazla katılmaları noktasında çok güzel hizmetler veriliyor. Bu merkez Onikişubat Belediyemiz tarafından yapılarak İl Müdürlüğümüze devredilmiş ve çocuklarımızın eğitim aldığı güzel bir mekân. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Programda kendi elleriyle dondurma kesme sevinci yaşayan çocuklar ayrıca, protokol üyeleriyle birlikte farkındalık oluşturulması adına “Otizmli Çocuklarda Farklı Renkler” isimli el izi çalışması yaptı. 

Gökyüzüne mavi balon bırakılmasıyla etkinlik sona erdi.
 

Bakmadan Geçme