Kahramanmaraş'ta düzenlenecek olan Balık Festivalinin tanıtımı yapıldı

Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2 Eylül'de düzenlenecek Balık Festivali basın mensuplarına tanıtıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi Dulkadiroğlu Belediyesi, Türkoğlu Belediyesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Balıkçılar Derneği tarafından tatlı su balıkçılığı alanında Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan Balık festivalinin tanıtımı yapıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katılım sağlaması beklenen festivalle ilgili konuşan Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı: “Kahramanmaraş balıkçılar derneği olarak 2020 yılından beri şehrimizde hizmet ediyoruz. Biliyorsunuz Kahramanmaraş’ın denizi yok ama akarsuları, göletleri ve barajlarıyla su cenneti bir kent. Bu nedenle ilimiz tatlı su balıkçılığında Türkiye’de 2’nci sırada yer alıyor. Merdan balıkçılık olarak bu güne kadar her yıl düzenli olarak balık sezonu açılışını çeşitli etkinliklerle kutladık. Bu yıl ise sizlerin de desteğiyle bu etkinliğimizi bir festivale dönüştürmeyi planladık.

Türkiye’de ilk defa balık festivali düzenleyen il olacağız. Yaklaşık 5 bin kişi için planladığımız balık festivalimizde çeşitli etkinliklere de yer vereceğiz. Şehrimizin özelliklerine vurgu yapmak amacıyla 46 metrelik mangala 46 ızgara ile katılımcılarımıza balık ekmek ikramında bulunacağız.

Bu festivali düzenlememizdeki amacımız, Kahramanmaraş’ın dondurmasının, biberinin, sim sırmasının, tarhanasının, cevizinin ve sayamadığımız daha birçok ürünümüzün yanında balıkçılığında ne kadar büyük olduğu tüm Türkiye’ye ve dünya ya göstermek.

Ben katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, 2 Eylül perşembe günü düzenleyeceğimiz festivalimize hepinizi davet ediyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme