Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonlarda 22 şüpheliden 24 silah ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta son bir hafta düzenlenen operasyonlarda silah kullanan 22 şüpheliden 24 silah ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, suç ve suçluyla mücadele kapsamında, havaya ateş eden, çoğunluğu sabıkalı silah taşıyan ve olaylarda silah kullanmaya yeltenen kişilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 

Polis, mahalle ve parklara yönelik anlık süpürme şeklindeki huzur uygulamalarına ağırlık veren polis, yaya ve motorize ekipler ile silahla meydana gelmesi muhtemel olaylarla ilgili kent genelinde yoğun uygulamalar yaptı. Çok sayıda adrese baskın yapan polis ekipleri, son bir hafta içinde havaya ateş ederken suçüstü yakalanan 3 kişi, sokak üzerinde silah taşırken 10 kişi suçüstü, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 9 kişi yakalandı. 

22 şahıstan 5 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız pompalı tüfek,  6 ruhsatsız tüfek, 9 kurusıkı tabanca ve 2 havalı tüfek olmak üzere toplam 24 adet silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. 

Silahla yakalanan 22 şahsa da adli ve İdari İşlem yapıldı. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ateşli silahlarla vatandaşlarımızın huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden şahıslara yönelik etkin mücadele yürütülerek, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceğini bildirildi.

Haber: guncel46
 

Bakmadan Geçme