Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY operasyonu: 4 zanlı tutuklandı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalarda 5 zanlı yakalandı. Zanlılardan 4'ü tutuklanırken 1'i serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ve Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY üyelerine yönelik çalışma gerçekleştirdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç öğretmen N.P. ve aynı suçtan aranması olan ihraç subay K.A.T’yı düzenledikleri operasyonlarla yakalandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesindeki işlemleri tamamlanan N.P. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, K.A.T. isimli şüpheli ise adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

Öte yandan, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyesi olmak suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç komiser yardımcısı Z.K. ve aynı suçtan 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan esnaf olan A.O.S. ile 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan esnaf N.Y. düzenledikleri operasyonlarla gözaltına alındı. 

İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

Bakmadan Geçme