Kahramanmaraş'ta fidanlar toprakla buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü 'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes' Programı kapsamında Kahramanmaraş'ta fidanlar toprakla buluştu. Kahramanmaraş'ta Merkez Dulkadiroğlu, Andırın, Türkoğlu ve Çağlayancerit ilçelerinde ağaçlandırma sahasına fidan dikildi.

Kahramanmaraş'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Çınarlı mevkiinde bulunan Çınarlı Ağaçlandırma sahasına, 11 Kasım'da 11 milyon ağaç dikimi faaliyeti kapsamında protokol üyeleri tarafından fidan dikimi yapıldı.  

Etkinlikle konuşan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Çatalçam, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında etkinliğin yapıldığını söyledi. 

Türkiye’nin yaklaşık yüzde 28.8’i orman olduğunu belirten Çatalçam, Dünya'da orman varlığını arttıran 3’ncü ülke konumundayız. Kahramanmaraş ise yüzölçümünün yüzde 36’sı orman ile kaplıdır.  Bugün saat 11.11’de Türkiye genelinde 81 il ve 922 ilçede 'Bugün fidan, yarın nefes' sloganı ile fidanlar toprakla buluştu." dedi.  

Çatalçam, ağaçlandırma günü etkinliğine bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna gibi 30’a yakın ülkenin de katılacağını bildirdi. 

28 noktada bin 328 dönüm alanda 156 bin 200 fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Çatalçam, "Yıl sonu itibariyle de Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak, 2 buçuk milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz.  Daha yeşil bir Türkiye sevdası ile başlatılan bu seferberliğin geleceğe nefes olması temenni ediyoruz." diye konuştu. 

Konuşmanın ardından fidan bağışında bulunan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası adına yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Korkut Tanrıverdi'ye teşekkür belgesi verildi.
Fidan dikimleriyle birlikte sona eren programa Vali Yardımcısı Erol Özkan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile diğer protokol üyeleri ve kurum müdürleri katıldı.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde 5 bin fidan program kapsamında toprakla buluşturuldu.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde program kapsamında 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde program kapsamında bin fidan toprakla buluşturuldu.

Bakmadan Geçme