Kahramanmaraş'ta geçmişten geleceğe kan bağışı kampanyası başlatıldı

Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümünde geçmişten geleceğe kan bağışı kampanyası başlattı.

Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, 12 Şubat Kurtuluş Etkinlikleri Gelenekten Geleceğe Kızılay Kan Bağışı Kampanyası düzenlenecek.

Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mevcut durumda kan bileşeni stok seviyesi yeterli olmakla birlikte önümüzdeki süreçte önleyici sağlık politikaları doğrultusunda darboğaz yaşanabileceği öngörülmektedir. Bu kapsamda kan bileşeni stok seviyesinin korunması gerekmektedir. Planlanan operasyonların ertelenme durumu oluşsa dahi tedavisinde düzenli olarak kan bileşeni kullanılan ihtiyaç sahiplerimiz için değerli kan bağışlarınız çok önemlidir.

Toplumsal dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde siz değerli kan bağışçılarımızı Türk Kızılay Kahramanmaraş Kan Bağışı Noktalarına davet ediyoruz.

Birlik olmanın tam zamanı

COVİD-19 virüsü, kan bağışı işlemi ile size bulaşmaz. Türk Kızılay, diğer viral enfeksiyonlar da dahil olmak üzere bağışçılara hastalık bulaşına karşı tüm önlemlerini almıştır. Kan bağışı toplama faaliyetlerinde kullanılan malzemeler tek kullanımlıktır. Yanı sıra, çalışanlarımız da genel hijyen kurallarının yanında gözlük, maske, eldiven gibi kişisel koruyucu donanımlarla çalışmaktadır. 

En yakın Kan Bağışı Noktalarımız; 
Kahramanmaraş Demokrasi Meydanı (Kıbrıs Meydanı)
Tarih: 11 – 12 Şubat 2021 Perşembe – Cuma 
SAAT: 10.00 – 17.00 
#Kandostum İyilik Sensiz Olmaz.”

Bakmadan Geçme